Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2022,
10.38

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

3

Natisni članek

nesreča nesreča tribuna bik bikoborba Kolumbija

Ponedeljek, 27. 6. 2022, 10.38

1 leto, 9 mesecev

Porušena tribuna: najmanj 500 poškodovanih in štirje umrli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

3

V kolumbijskem mestu El Espinal, ki leži približno 150 kilometrov od glavnega mesta Bogota, se je med tradicionalnim ogledom bikoborbe zrušila tribuna. Več kot 500 oseb je ranjenih, štirje pa so umrli, med njimi sta dve ženski, moški in otrok, je povedal guverner province Tolima Jose Ricardo Orozco, poroča 24Sata.

Na posnetku je videti, kako se je na stadionu zrušila trinadstropna lesena tribuna, polna gledalcev. 

Po zrušitvi tribune so bika še naprej nabadali

Medtem ko so ljudje bežali pred razbitinami tribune, ki se je porušila, se je po ringu še vedno sprehajal bik, ki je bil pred tem v ringu.

Na tradicionalnem nedeljskem dogodku "corraleja", ki je bil del praznovanja priljubljenega festivala San Pedro, so člani javnosti vstopili v ring in se spopadli z biki. Po zrušitvi tribune so bika, ki je ostal v ringu, še naprej zabadali s sulicami in ga mučili.

Da bi oskrbeli poškodovane, so aktivirali vse bolnišnice, s katerimi jih lahko oskrbijo, je guverner povedal lokalnim medijem. Espinalski župan Juan Carlos Tamayo je na družbenih omrežjih potrdil nesrečo in državljane pozival, naj zapustijo območje.

"Globoko obžalujemo to, kar se je zgodilo. Vse državljane, ki so na tem območju, prosim za evakuacijo, oblasti se že odzivajo na izredne razmere, poškodovane pa so odpeljali v bolnišnice. Prosim, evakuirajmo se, pomagajmo oblastem, da opravijo svoje delo," je dejal Tamayo.

kolesarjenje, narava, rekreacija, gorsko kolesarstvo
Novice Policija išče pobeglega kolesarja

Novoizvoljeni predsednik za prepoved bikoborb

Odhajajoči predsednik Ivan Duque je dejal, da bo potekala preiskava, medtem ko je novoizvoljeni predsednik Gustavo Petro pozval lokalne uradnike, naj takšne dogodke prepovejo.

"Župane prosim, naj ne dovolijo več dogodkov, ki vključujejo smrt ljudi ali živali," je dejal. Dodal je, da se takšna nesreča ni zgodila prvič. V soboto je bilo med prireditvijo "corralejas" v El Espinalu poškodovanih več ljudi. V začetku tega meseca je ena oseba umrla, ko jo je bik nabodel na prireditvi v mestu Repelon. Orozco je dejal, da bo njegova regionalna oblast prepovedala omenjene prireditve, saj so nevarne in krute za živali. Bodoči voditelj Petro je v času, ko je bil župan kolumbijske prestolnice Bogota, prepovedal bikoborbe v glavni areni, so zapisali pri BBC.

Nesreča motorista
Novice V nesreči v bližini Opatije umrl slovenski motorist
Ne spreglejte