SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Porota Carnajeva spoznala za krivega bombnega napada v Bostonu

4

termometer

 | Foto:
Ameriška porota je danes 21-letnega Džoharja Carnajeva soglasno spoznala za krivega terorističnega napada na cilju bostonskega maratona 15. aprila leta 2013.

V takratnem napadu z doma izdelano bombo so umrli trije ljudje, več kot 260 pa je bilo ranjenih. Dvanajstčlanska porota je potrebovala 11 ur za odločitev, ki pomeni, da mu grozi usmrtitev ali pa dosmrtni zapor.

Odločitev o kazni bo znana po drugi fazi sodnega procesa, poročajo tuje tiskovne agencije.

Na obeh bombah so bili le njegovi prstni odtisi Porota je odločala na podlagi 30 točk obtožnice, od katerih mu v 17 grozi smrtna kazen. Obramba je poskušala poroto prepričati, da je Carnajev zločin izvršil pod vplivom in pritiskom starejšega brata Tamerlana Carnajeva, ki je kupil sestavne dele za dve bombi in raziskal, kako ju sestaviti in sprožiti. Na obeh bombah so bili le njegovi prstni odtisi.

Takrat 26-letni Tamerlan Carnajev je umrl štiri dni po terorističnem napadu med begom pred policijo. Ko sta se brata zapletla v strelski obračun s policijo, je bil Tamerlan ranjen, Džohar pa ga je med begom še povozil in pokončal. Sam se je hudo ranjen skril v čoln na dvorišču hiše v predmestju Bostona, kjer so ga ujeli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin