Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
7. 11. 2017,
7.39

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

2

Natisni članek

Donald Trump Al Waleed bin Talal savdski princ savdski kralj Salman Savdska Arabija Mohamed bin Salman princ Charles Ritz-Carlton

Torek, 7. 11. 2017, 7.39

6 let, 5 mesecev

Ponižanje princev v petzvezdičnem hotelu

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,28

2

Ritz-Carlton, Rijad

Hotel Ritz-Carlton je eden najrazkošnejših v Rijadu. Zadnja dva dneva je zapor s petimi zvezdicami za številne savdske prince, aretirane v protikorupcijski akciji. Med njimi je tudi eden najbogatejših Zemljanov, princ Al Waleed bin Talal.

Po presenetljivi aretaciji najmanj 17 princev in visokih vladnih predstavnikov so te nastanili v hotel Ritz-Carlton, kjer se je pred manj kot dvema tednoma gnetlo potencialnih investitorjev, ki jih je snubil prestolonaslednik Mohamed bin Salman.

Prav ambiciozni 32-letni najljubši sin kralja Salmana bin Abdula Aziza naj bi bil v ozadju očetovega odloka o aretaciji vplivnih posameznikov, ki bi lahko ogrozili njegov vzpon na savdski prestol.

Če sklepamo po več spletnih straneh za najem hotelskih sob, je vseh 492 sob Ritz-Carltona zasedenih do konca novembra, poroča CNN. Da je razkošni hotel postal zapor za savdske vplivneže, se je na družbenih omrežjih začelo ugibati že kmalu po aretacijah, saj so bili konec tedna gostje prisiljeni zapustiti hotel, komunikacije s hotelom pa so pretrgane.

Ritz-Carlton je tako zagotovo najrazkošnejši pripor, saj med drugim ponuja kraljevske apartmaje, toplice za gospode, več odličnih restavracij in velik vrt.

Vsaj del prijetih zadržujejo v hotelu s petimi zvezdicami, kjer morajo kljub razkošju, ki ga hotel ponuja in ki so ga vajeni, spati skupaj v veliki dvorani samo na vzmetnicah. Fotografijo spečih princev je objavil Daily Mail. Čeprav ni videti njihovih obrazov, je po zagotovilih, ki jih je britanskemu mediju dal dobro obveščen vir, med njimi tudi Al Waleed bin Talal, ki ima po ocenah pod palcem 18 milijard dolarjev.

Fotogalerija
1 / 6

Savdska Arabija je ena najtesnejših zaveznic ZDA na Bližnjem vzhodu. Predsednik ZDA Donald Trump se je na aretacije odzval na Twitterju, kjer je napisal, da so številni med aretiranimi več let "molzli" Savdsko Arabijo ter da kralj in princ že vesta, kaj delata. Ali je s tem zbodel bin Talala, ki je bil njegov glasen kritik v predvolilnem boju v ZDA?

Bin Talal je osebni prijatelj britanskega prestolonaslednika Charlesa, lastnik enega najrazkošnejših londonskih hotelov Savoy, okoli 300 avtomobilov, 85-metrske superjahte (nekoč v lasti Trumpa) in edinega zasebnega jumbo letala na svetu. Njegov boeing 747 ima dvorano za ples in zlat prestol.

Da ne bi sedel na savdski prestol, je z aretacijami (ki jih mediji primerjajo z zasukom v slogu slovite serije Igra prestolov) poskrbel njegov bratranec Mohamed bin Salman. Bin Thaled je v samo nekaj urah padel od enega najbogatejših in najvplivnejših ljudi z lastniškim deležem v podjetjih, kot sta Twitter in Apple, do zapornika, ponižanega do te mere, da mora spati praktično na tleh razkošnega hotela.

Del razkošja, ki ga ponuja zapor s petimi zvezdicami:

 

#saudiarabia #saudiarabiariyadh #rirzcarlton #ritzcarltonriyadh

A post shared by Shigeki Tanaka (@stkio) on

 

#ritzcarlton #theritzcarlton #ritzcarltonriyadh

A post shared by Abdullah A. Tarsha (@abdullah_tarsha_dojo) on

 

#RitzCarltonRiyadh

A post shared by Cherry Guadalupe (@cherrie24) on

 

#Helluvaballroom #ritzcarlton #ritzcarltonriyadh #saudiarabia #saudistyle #roadielifestyle

A post shared by Heather Bodington (@heatherbodington) on

Ne spreglejte