SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomoč v hrani za prizadete v poplavah v Severni Koreji

1

termometer

 | Foto:
Svetovni program za hrano (WFP) pošilja prvo pošiljko nujne pomoči v hrani na območja v Severni Koreji, ki jih je v zadnjem mesecu prizadel tajfun z močnim deževjem.

Tam je po zadnjih navedbah severnokorejske tiskovne agencije KCNA umrlo skoraj 170 ljudi, okoli 400 še pogrešajo. Poplave, ki so državo zajele konec junija, so prekrile z vodo več kot 65.000 hektarjev kmetijskih površin. Brez strehe nad glavo je ostalo 212.200 ljudi. Še pred poplavami je državo pestila suša, zato so se že takrat pojavili pomisleki glede zmožnosti države, da nahrani svoje prebivalstvo.

Predstavniki ZN so pred dnevi obiskali poplavljena območja in ugotovili, da so poplave povzročile ogromno škodo na kmetijskih pridelkih, predvsem koruzi, soji in rižu. Sporočili so, da je nujna takojšnja pomoč v najbolj prizadetih območjih. Poleg hrane naj bi več deset tisoč družin nujno potrebovalo čisto pitno vodo, da se ne bodo razširile bolezni.

Obubožana država ima težave z hrano tudi drugače, še vedno pa je živ spomin na hudo lahkoto, ki je državo pestila v 90. letih minulega stoletja in v kateri je umrlo več sto tisoč ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin