Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2013,
9.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

princesa Diana smrt preiskava

Nedelja, 18. 8. 2013, 9.31

7 let, 12 mesecev

Policija preiskuje nove informacije glede smrti princese Diane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Britanska policija je sporočila, da so pred kratkim prejeli nove informacije glede smrti princese Diane in Dodija Al Fayeda. V teku je preverjanje relevantnosti in zanesljivosti teh podatkov.

Novih podrobnosti glede smrti niso želeli razkriti, ob tem pa so pojasnili, da se s tem ukvarja specializirana enota. Princesa Diana je sicer skupaj s premožnim dedičem bogatega egiptovskega trgovskega imperija Dodijem Al Fayedom umrla v Parizu leta 1997.

Leta 2008 je porota britanskega sodišča odločila, da sta Diana in Al Fayed umrla zaradi neprevidne in prehitre vožnje ter vinjenosti voznika, k nesreči pa naj bi pripomogli tudi paparaci, ki so ju zasledovali.

V dogodek vpletena vojska? Kot piše BBC, več britanskih medijev sicer poroča, da naj bi bila v dogodek vpletena vojska, nove informacije pa naj bi policiji posredoval vojaški vir. Po poročanju Sky Newsa pa naj bi bil za smrt Diane in Al Fayeda odgovoren britanski vojak, informacijo o tem pa naj bi policiji posredovali svojci nekdanjega vojaka.

Scotland Yard teh ugibanj ni želel komentirati, je pa sporočil, da ocenjevanje novih informacij ni del t. i. operacije Paget, v okviru katere so policisti v preteklosti med drugim preiskovali sum, da naj bi šlo pri smrti Diane in njenega spremljevalca Al Fayeda za naklepen umor.

Pri tej teoriji je vztrajal predvsem Al Fayedov oče Mohamed Al Fayed, sicer lastnik londonske blagovnice Harrods, a operacija Paget je – podobno kot pred tem francoska preiskava leta 1999 – zaključila, da zanjo ne obstajajo nikakršni dokazi. Tovrstne teorije zarote so nato na Otoku povečini zamrle.

Kraljeva družina brez odziva na najnovejšo preiskavo Iz kraljeve družine so medtem sporočili, da se na najnovejšo preiskavo ne bodo odzvali, medtem ko je tiskovni predstavnik umrlega Dianinega sopotnika Al Fayeda dejal, da ga zelo zanima, kakšen bo izid te preiskave, ob tem pa dodal, da zaupa policiji, da bodo zadevo odločno raziskali.

Ne spreglejte