Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2017,
18.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

mafija Rocco MorAbito

Torek, 5. 9. 2017, 18.36

6 let, 6 mesecev

Po 23 letih na begu prijeli šefa italijanske mafije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

V Urugvaju so več kot 11 tisoč kilometrov od doma aretirali enega najbolj iskanih šefov italijanske mafije. To je Rocco MorAbito, ki spada med vplivne šefe kalabrijske mafije Ndrangheta. Eden največjih tihotapcev kokaina iz Brazilije v Italijo je pred policijo bežal kar 23 let.

Novinarka: Nataša Jager Radin / Video: Planet TV


V njegovi odsotnosti so ga v Italiji že leta 1994 obsodili na kar 30 let zapora. Mednarodni nalog za aretacijo je bil izdan februarja 1995. V 90. je skušal MorAbito iz Brazilije v Italijo pretihotapiti kar 1200 kilogramov kokaina, ki bi bil danes na ulici vreden okoli 50 milijonov evrov.

Milanski kokainski šef je bil na begu skoraj četrt stoletja. Izdal se je, ko je pred nekaj meseci hčerko vpisal v lokalno šolo in pri tem povedal svoje pravo ime. Policija mu je bila intenzivno na sledi zadnjega pol leta. No, prekaljeni mafijec je to očitno vedel. Prijeli so ga v neki hotelski sobi v Montevideu.

Pri sebi je imel 13 mobilnih telefonov in 150 fotografij za dokumente

Pri sebi je imel pištolo, veliko vsoto denarja v ameriških dolarjih in kar 13 mobilnih telefonov za komunikacijo. Policija je pri njem našla tudi 150 različnih fotografij za potne liste, nekaj nakita in seveda dokumente. Uporabljal je potni list z lažnim imenom in ukradeno identiteto. Izkazalo se je, da je imel človek, ki se je preimenoval v Francisca Antonia Capeletto Souzo, od leta 2004 najprej v Urugvaju začasne, potem pa stalne dokumente in prebivališče v drugi državi.

Zadnja leta se naj ne bi več ukvarjal z mamilarskimi posli

V Urugvaju je mafijec živel zadnjih 10 let. In to zelo razkošno. Njegov dom je vila v prestižnem obalnem mestu Punta del Este. Kot pravi njegov odvetnik, se sicer MorAbito od sredine devetdesetih let ni več ukvarjal z umazanimi mamilarskimi posli. Oblasti so zdaj za mafijskega šefa zaradi ponarejanja dokumentov odredile trimesečni pripor. V tem času pa bodo uredili vse potrebno za izročitev Italiji.

Ne spreglejte