Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2023,
14.11

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

5

Natisni članek

nesreča nesreča Avstrija plaz

Nedelja, 5. 2. 2023, 14.11

1 leto, 2 meseca

Plazovi v Avstriji in Švici odnesli deset življenj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

5

plaz | Od petka je v snežnih plazovih na Tirolskem in Predarlskem umrlo osem ljudi. | Foto Thinkstock

Od petka je v snežnih plazovih na Tirolskem in Predarlskem umrlo osem ljudi.

Foto: Thinkstock

Število žrtev snežnih plazov v Avstriji še naprej narašča. Na Tirolskem je danes pod plazom umrl smučar. Na vzhodnem Tirolskem pa je plaz v soboto odnesel snežni plug, pri čemer je umrl voznik pluga. Ta konec tedna so tako plazovi na Tirolskem in sosednjem Predarlskem odnesli osem življenj. Še dve osebi sta pod plazom umrli v Švici.

V Längenfeldu v dolini Ötztal se je dopoldne sprožil snežni plaz, ki je pod seboj pokopal smučarja. O dogodku za zdaj ni znanih veliko podrobnosti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Tirolskem in Predarlskem umrlo osem ljudi 

Na vzhodnem Tirolskem pa je plaz v soboto zasul snežni plug, pri čemer je umrl 59-letni voznik. Vozilo in voznika so po iskalni akciji odkrili v zgodnjih jutranjih urah. Voznika je med zasutjem vrglo iz vozila in je pristal deset metrov ob vozilu na plazu.

Medtem so danes iz snega na Tirolskem izvlekli pet ljudi, med njimi tri smučarje, ki so jih plazovi pod seboj pokopali v soboto.

Od petka je v snežnih plazovih na Tirolskem in Predarlskem umrlo osem ljudi. Med smrtnimi žrtvami so tudi turisti iz Nove Zelandije, Kitajske in Nemčije.

Zaradi zaostrenih vremenskih razmer so oblasti zaradi plazov razglasile opozorilo četrte stopnje na petstopenjski lestvici.

Na Tirolskem so v soboto poročali o 30 snežnih plazovih, iz te zvezne dežele kot tudi iz Predarlskega pa so o novih plazovih poročali tudi danes. V kraju Warth am Arlberg so rešili osebo, ki jo je zasul plaz. V krajih Schwendau in Hopfgarten pa so se smučarji sami rešili iz snežne gmote, še poroča APA.

Smrtne žrtve tudi v Švici 

O smrtnih žrtvah zaradi plazu poročajo tudi iz Švice. V kantonu Graubünden sta se v soboto zjutraj ponesrečila 56-letna ženska in 52-letni moški, ki sta smučala izven označenih prog. Tretji član skupine jo je po navedbah švicarske policije odnesel brez poškodb. Reševalno akcijo so morali zaradi slabih vremenskih razmer prekiniti, je na spletni strani poročala nemška televizija ARD.

Kyle Smaine
Sportal Tragedija na Japonskem: pod plazom je umrl svetovni prvak
Snežni plaz
Novice V Avstriji pod plazom umrl moški
Ne spreglejte