SiolNET. Novice Svet
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Papež vernike pozval k molitvi za Cerkev zaradi spolnih zlorab

0,05

termometer

Papež Frančišek Mjanmar | Papež Frančišek je spolne škandale že večkrat obsodil in priznal, da je Cerkev predolgo ignorirala bolečino žrtev. | Foto: Reuters
Papež Frančišek je spolne škandale že večkrat obsodil in priznal, da je Cerkev predolgo ignorirala bolečino žrtev. Foto: Reuters

Papež Frančišek je danes vernike po vsem svetu pozval, naj v oktobru, mesecu rožnega venca, vsak dan molijo za Cerkev, ki se spopada s spolnimi škandali.

"Sveti oče se je odločil vernike po vsem svetu povabiti, naj v oktobru, mesecu, ki je posvečen Mariji, vsak dan molijo rožni venec," so sporočili s svetega sedeža. Dodali so, da jih je pozval, naj v molitvah prosijo za "zaščito Cerkve pred hudičem".

papež Frančišek Novice Papež odstavil čilskega duhovnika iz afere spolnih zlorab

Verniki naj se v molitvi zavedajo krivde, napak in zlorab Cerkve, storjenih v sedanjosti in preteklosti, ter se zavežejo, da se bodo brez obotavljanja borili proti zlu, ki ne sme prevladati, je pozval papež.

Papež Frančišek je poziv vernikom objavil tik pred sinodo škofov z vsega sveta, ki bo med 3. in 28. oktobrom v Vatikanu. Na njej naj bi razpravljali o spolnih zlorabah v Cerkvi.

Papež Frančišek Mjanmar Novice Papež nasprotuje množičnemu priseljevanju

Katoliško cerkev v zadnjem obdobju pretresajo številni spolni škandali, med drugim v Nemčiji, Čilu in ZDA. Papež Frančišek je spolne škandale že večkrat obsodil in priznal, da je Cerkev predolgo ignorirala bolečino žrtev.

Papež Frančišek Novice Papež postal e-državljan Estonije
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin