Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Petek,
10. 8. 2018,
20.55

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

proizvodnja čevlji crocs

Petek, 10. 8. 2018, 20.55

5 let, 8 mesecev

Panika na spletu je bila odveč: crocsi se ne poslavljajo

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
crocs | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Nedavno se je na Twitterju sprožil val ogorčenja, saj je podjetje z udobnimi penastimi čevlji Crocs napovedalo zaprtje svojega zadnjega proizvodnega obrata v Italiji. Čeprav to drži in bodo zadnji lastniški obrat v Italiji res zaprli, bodo čevlje še naprej proizvajali v drugih najemniških prostorih. "Lažni alarm: Ne odhajamo," so z uradnega Crocs računa objavili na Twitterju. 

Čeprav so crocsi, odkar so bili pred 16 leti predstavljeni javnosti, zaradi svojega "grdega" videza veljali za ene najbolj osovraženih čevljev na svetu, so se z ugovorom, da so hkrati tudi zelo udobni, uspešno prodajali po vsem svetu.

Številni uporabniki so bili nad novico, da se bo prodaja čevljev končala, povsem ogorčeni. "Ravnokar sem izvedela, da Crocs zapira svojo proizvodnjo. Počutim se, kot bi imela zlomljeno srce," je zapisala ena od ljubiteljic čevljev. 

Drugi uporabnik je dodal, da so crocsi McDonald's v svetu čevljev. "Kako smo lahko dovolili, da se nam pripeti nekaj takega," je še zapisal na svoj račun. 

Nekateri so se obrnili neposredno na podjetje in jih prosili za pojasnilo. "Crocs, ali lahko, prosim, pojasnite, kako boste opravičili uničenje naše identitete. Brez crocsov smo nič. Ne delajte nam tega." 

S podjetja so se kar hitro odzvali in pomirili svoje oboževalce. "Pomirite se, Croc nacija. Naša prihodnost ostaja bolj svetla, trdna in pisana, kot je kdajkoli bila."

Zadnji lastniški obrat v Italiji resnično zapirajo

Zadnji lastniški obrat v Italiji bodo res zaprli, vendar bodo čevlje še naprej proizvajali v drugih najemniških prostorih.

Za spletni medij FootwearNews so pojasnili, da bodo v podjetju Crocs še naprej nadgrajevali oblikovanje in ustvarjali najbolj udobne čevlje na planetu. "Ker naš posel še naprej raste in se povpraševanje po čevlji Crocsh povečuje, bomo produkcijo čevljev prestavili v tuje proizvodne obrate in s tem povečali našo proizvodno zmogljivost. 

"Zelo smo hvaležni, a ne presenečeni, da so se naši oboževalci v takšni meri odzvali na novico," so povedali za FootwearNews.

"Približno 60 odstotkov Crocsovih izdelkov proizvajata dve tovarni na Kitajskem in v Vietnamu, ki nista v njihovi lasti," je pojasnil Susquehanna Financial LLP analitik Sam Poser, ki je citiral ameriško podjetje Securities & Exchange Commission filing.

crocs | Foto: Reuters Foto: Reuters

Že lani je podjetje Crocs napovedalo, da bodo zaprli več kot 150 trgovin, ki prodajo slabše kot pričakovano. Podjetje je zato začelo zapirati tudi lastniške tovarne, saj so te prinašale več zgube kot dobička. 

Analitik Poser je še dodal, da si danes nihče več ne lasti tovarn. "To, da ne bodo imeli več tovarn, je pravzaprav dobra stvar za Crocs. Italijanska tovarna se je bolj osredotočala na posebne izdelke, ki jih zdaj ne želijo več proizvajati. Večino izdelkov izdelajo na Kitajskem in v Vietnamu," je še povedal za FootwearNews. 

Ne spreglejte