Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 6. 2020,
13.15

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,52

Natisni članek

Indija Koronavirus okužba Azija

Sobota, 6. 6. 2020, 13.15

3 leta, 10 mesecev

Padel nov rekord: toliko okužb niso odkrili od začetka epidemije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,52
Koronavirus v Indiji | V Indiji so v zadnjih 24 urah potrdili največ okužb v enem dnevu do zdaj. | Foto Reuters

V Indiji so v zadnjih 24 urah potrdili največ okužb v enem dnevu do zdaj.

Foto: Reuters

V Indiji so v zadnjih 24 urah potrdili 9.887 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ okužb v enem dnevu do zdaj. Indija je po številu potrjenih okužb že prehitela Italijo in je po teh trenutno na šestem mestu na svetu.

Indijsko ministrstvo za zdravje je po poročanju STA sporočilo, da so v državi do zdaj potrdili 236.657 okužb z novim koronavirusom. Že nekaj dni zapored v Indiji potrdijo več kot osem tisoč novih okužb dnevno. Zaradi bolezni covid-19 je v zadnjih 24 urah umrlo najmanj 294 ljudi, skupaj so zabeležili 6.642 smrtnih žrtev.

Donald Trump
Novice Trump: Cepivo proti novemu koronavirusu je že na zalogi

Število smrtnih žrtev ostaja razmeroma nizko

Število smrti zaradi bolezni covid-19 v Indiji je sicer v primerjavi z državami, ki jih je pandemija covid-19 najhuje prizadela, razmeroma nizko. Po številu smrti zaradi covid-19 je namreč Indija šele na 12. mestu na svetu.

Indijske oblasti nizko število smrtnih žrtev pripisujejo tudi temu, da je indijsko prebivalstvo razmeroma mlado. | Foto: Reuters Indijske oblasti nizko število smrtnih žrtev pripisujejo tudi temu, da je indijsko prebivalstvo razmeroma mlado. Foto: Reuters

Indijske oblasti nizko stopnjo smrtnosti zaradi covid-19 pripisujejo ukrepom za zajezitev okužb, med drugim so za več kot dva meseca razglasili karanteno, ki je bila najobsežnejša na svetu, ustreznemu vodenju bolnišnic in dejstvu, da je indijsko prebivalstvo razmeroma mlado. Očitke o prikrivanju dejanskega število umrlih zanikajo.

Po podatkih indijskega ministrstva za zdravje je do zdaj v državi okrevalo več kot 114 tisoč bolnikov s covid-19. Trenutno je v Indiji še več kot 115 tisoč aktivnih okužb z novim koronavirusom. Strokovnjaki medtem sicer opozarjajo, da gosto poseljena država še ni dosegla vrhunca epidemije, poroča STA.

Anže Logar in Luigi Di Maio
Novice Logar razkril, kdaj bi Slovenija lahko odprla mejo z Italijo

Največ novih okužb v enem dnevu potrdili tudi v Indoneziji

V Indoneziji, kjer so do danes potrdili več kot 30 tisoč okužb z novim koronavirusom, so v zadnjih 24 urah potrdili 993 okužb, kar je prav tako največ do zdaj. Skupaj so v Indoneziji potrdili 30.514 okužb, zaradi bolezni covid-19 pa je umrl 1.801 človek. V zadnjih 24 urah so 31 smrtnih žrtev. Strokovnjaki povečanje števila okužb na dnevni ravni v Indoneziji pripisujejo obsežnejšemu testiranju.

V indonezijski prestolnici Džakarta in sosednjih mestih so v petek sicer začeli odpravljati omejitve, ki so jih sprejeli za zajezitev okužb. Delavci se bodo lahko na delovna mesta vrnili v ponedeljek, nakupovalna središča naj bi predvidoma odprli 15. junija.

Ne spreglejte