SiolNET. Novice Svet
2,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Otroke bodo učili, da nimajo menstruacije samo ženske

2,06

termometer

noge, ženska, lepota
Foto: Thinkstock

Mestni svet mesta Brighton & Hove na jugovzhodu Anglije je sprejel priporočila šolam za poučevanje glede menstruacije, "ki jo lahko imajo tudi transspolni fantje". Gre za zmago aktivistov za pravice transspolnih oseb, poroča britanski Telegraph.

S priporočili se želijo boriti proti stigmam glede menstruacije, pravijo v mestnem svetu. V poročilu, iz katerega izhajajo priporočila šolam, so med drugim zapisali: "Transspolni fantje in moški ter nebinarne osebe lahko imajo menstruacijo." Ob tem so poudarili še: "Menstruacija mora biti vključujoča za vse spole."

zdravje, gibanje Trendi Menstruacija in gibanje? Telovadba lahko celo omili krče.

Transspolnim učencem bodo zagotovili dodatno zdravstveno pomoč

Koše za menstrualne izdelke bodo zato zagotovili na vseh straniščih za otroke. Poročilo poziva tudi, da se transspolnim učencem zagotovi dodatna pomoč šolske medicinske sestre, če jo bodo potrebovali.

Poročilo priporoča, da sta jezik in poučevanje o menstruaciji vključujoča za vse spole, kulture, veroizpovedi in spolne usmerjenosti. Kot dober primer izražanja poročilo navaja naslednjo besedno zvezo: Dekleta, ženske in drugi, ki imajo menstruacijo.

Trendi Britansko podjetje je uvedlo "menstrualno bolniško"

"Za vse spole je pomembno, da se učijo o menstruaciji"

"Upamo, da bomo s spodbujanjem učinkovite izobrazbe o menstruaciji in puberteti zmanjšali stigme in zagotovili, da nobenega otroka ali mlade osebe ne bo sram vprašati za izdelke v povezavi z menstruacijo v šoli ali zunaj nje, če jih bodo potrebovali," pravijo v mestnem svetu in dodajajo:

"Verjamemo, da je za vse spole pomembno, da se skupaj učijo in pogovarjajo o menstruaciji ... Naš pristop prepoznava dejstvo, da so nekateri ljudje, ki imajo menstruacijo, transspolni ali nebinarni."

menstrualna skodelica Trendi Test menstrualnih skodelic: le dve sta dobili oceno zelo dobro

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 329
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin