SiolNET. Novice Svet
0,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Orkan Dorian vzel že 43 življenj, a še ni končal divjanja

0,61

termometer

Orkan Dorian
Bahame je Dorian minulo nedeljo dosegel kot orkan pete, najvišje stopnje in je nad to karibsko državo vztrajal vse do srede ter za seboj pustil opustošenje. Foto: Reuters

Orkan Dorian je na Bahanim po zadnjih podatkih zahteval 43 smrtnih žrtev. Oblasti so ob tem opozorile, da bi se lahko število smrtnih žrtev še bistveno povečalo. Orkan se sicer trenutno premika proti Kanadi. 

Bahamski premier Hubert Minnis je v petek zvečer po lokalnem času potrdil, da je orkan zahteval najmanj 43 smrtnih žrtev. Oblasti predvidevajo, da se bo število žrtev bistveno povečalo, saj več sto ljudi, po nekaterih navedbah celo več tisoč, še vedno pogrešajo.

Več kot 260 prebivalcev opustošenega otoka Abaco je medtem prispelo v bahamsko prestolnico Nassau. Pred tem so morali na večurno plovbo s trajektom, ki jo je organizirala vlada. Kmalu naj bi sledil še en trajekt.

orkan Dorian Novice Trump: Orkan Dorian, ki se bliža Floridi, bo morda eden največjih

Po navedbah Združenih narodov naj bi na Bahamih pomoč potrebovalo več kot 700 tisoč ljudi, kar je skorajda celotno prebivalstvo otokov Veliki Baham in Abaco.

Orkan, ki je medtem oslabel na prvo, najnižjo stopnjo, je medtem v petek prizadel tudi obalne predele ameriške zvezne države Severna Karolina, od koder poročajo o poplavah, gmotni škodi ter izpadih električne energije. Danes naj bi v relativno večji oddaljenosti šel mimo obale ameriške zvezne države Nova Anglija. Drevi naj bi Dorian dosegel skrajni severovzhod Kanade.

Orkan Dorian Novice Dorian s silovitostjo orkana pete stopnje dosegel Bahame

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin