Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2019,
21.04

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

1

Natisni članek

evropske volitve Fidesz Madžarska Viktor Orban

Petek, 5. 4. 2019, 21.04

5 let

Orban ob začetku volilne kampanje znova napadel člane EPP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

1

Viktor Orban | Foto Reuters

Foto: Reuters

Madžarski premier Viktor Orban je danes ob začetku kampanje svoje stranke Fidesz pred evropskimi volitvami znova napadel predstavnike Evropske ljudske stranke (EPP), med njimi predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja. EPP je marca zaradi napadov na Junckerja sicer zamrznila članstvo Fidesza.

Viktor Orban
Novice Orban spet razburja z izjavami proti Bruslju

Z besedami "Angleži odhajajo, migranti prihajajo" je Orban opisal dosežke Evropske komisije v Junckerjevem mandatu. Obregnil tudi ob vodilnega kandidata EPP, Nemca Manfreda Webra, češ da je "užalil Madžare". "Nič čudnega, da vse več ljudi pravi proč z njim," je dejal Orban.

Stranka bo po evropskih volitvah sprejela odločitev

Weber je pred kratkim za nemško televizijo dejal, da ne bi sprejel mesta predsednika Evropske komisije, če bi bila njegova podpora odvisna od glasov Fidesza.

Madžarski premier je tudi namignil, da se bo njegova stranka po majskih evropskih volitvah odločila, ali želi ostati v EPP. "Po volitvah bomo videli, kam bo šla EPP. Če bo šla v levo in liberalno smer, ji ne bomo sledili," je dejal.

Viktor Orban je še pojasnil, da bruseljski birokrati živijo v svojem svetu ter da jim je treba odvzeti ukrepanje v zvezi z migranti in ga vrniti v roke nacionalnih vlad. Dejal je, da politika komisarja za migracije Dimitisa Avramopulosa, ki tudi prihaja iz EPP, pomeni "program popolne zamenjave prebivalstva". Na evropskih volitvah je zato v igri obstoj krščanske civilizacije, je dejal.

EPP je 20. marca ob strinjanju Fidesza zamrznila njegovo članstvo za nedoločen čas, in sicer do priprave poročila posebnega odbora, ki bo ocenil ravnanje stranke. | Foto: Reuters EPP je 20. marca ob strinjanju Fidesza zamrznila njegovo članstvo za nedoločen čas, in sicer do priprave poročila posebnega odbora, ki bo ocenil ravnanje stranke. Foto: Reuters

EPP je 20. marca ob strinjanju Fidesza zamrznila njegovo članstvo, in sicer do priprave poročila posebnega odbora, ki bo ocenil ravnanje stranke.

Orban je v preteklosti že buril duhove s potezami, ki spodkopavajo evropske vrednote in pravila, povod za poziv k izključitvi pa je bila protimigracijska kampanja, v kateri je Fidesz napadel tudi predsednika Evropske komisije Junckerja, sicer vplivnega člana evropske konservativne družine, in ga prikazal kot podpornika nezakonitih migracij.

Viktor Orban
Novice EPP zamrznila članstvo Orbanovi stranki
Ne spreglejte