Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2012,
15.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

oglasi

Petek, 21. 9. 2012, 15.04

8 let, 1 mesec

Oglasi, naperjeni proti islamu, bodo preplavili New York

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriška iniciativa za svobodo bo svoje mnenje o islamu in njegovih privržencih podala v oglasih, ki bodo prihodnji teden preplavili newyorške podzemne postaje.

Medtem ko je ameriški film o preroku Mohamedu v številnih muslimanskih državah spodbudil številne proteste proti ZDA, se je ameriška iniciativa za svobodo (AFDI) odločila, da bo newyorško podzemno železnico prihodnji teden preplavila s številnimi oglasi, naperjenimi proti islamu. Čeprav je mestni urad za prevoz poskušal s pomočjo sodišča prepovedati objavo oglasov, je zvezni sodnik odločil, da urad ne more prepovedati objave oglasov.

V ponedeljek bo AFDI na najmanj desetih podzemnih postajah obesil oglase, kot je: "V vsaki vojni, kjer si nasproti stojita civiliziran človek in primitivec, podprite civiliziranega. Podprite Izrael, porazite džihad." Za oglasi trdno stoji Pamela Geller, sicer izvršna direktorica AFDI-ja, ki že leta nasprotuje propagandi islama v Ameriki.

Prvi amandma ameriške ustave dovoljuje objavo takšnih oglasov Da je Gellerjeva dosegla, da se bodo njeni oglasi proti islamu pojavili na newyorških podzemnih postajah, je morala najprej zmagati na sodišču, kjer je sodnik julija odločil, da ji prvi amandma ameriške ustave dovoljuje objavo takšnih oglasov. "Živim v Ameriki in v Ameriki imamo prvi amandma," je povedala Gellerjeva za Sky News.

Njeno namero je že obsodil tiskovni predstavnik Sveta za ameriško-islamske odnose Ibrahim Hooper. "Menimo, da prvi amandma vsem dovoljuje nestrpnost, kot tudi dovoljuje Pameli Geller, da je prava idiotka. Želimo si, da ne bi spodbujala sovraštva, ampak v Ameriki ima takšno pravico," so prepričani v Svetu za ameriško-islamske odnose. "Vse muslimane pozivamo, da izkoriščajo isto pravico, da javno podajo svoje mnenje o takšnih oglasih. Nevarnost predstavlja širjenje sovraštva, ki se lahko pokaže v napadih na nedolžne ljudi," je še povedal Hooper.

Njena pravica je, da obravnava muslimane kot primitivne Na uradni spletni strani AFDI-ja je Gellerjeva že odgovorila na očitke nekaterih svojih nasprotnikov in zapisala: "Če bi bila nastrojena proti muslimanom, bi to pomenilo, da je vsak musliman džihadist, ki želi uveljaviti šeriatsko pravo in uničiti zahodno civilizacijo." Gellerjeva je sicer v intervjuju za televizijo KQED povedala, da je njena pravica, da obravnava muslimane kot primitivne, ker so napadi na nedolžne ljudi znak primitivnosti.

Gellerjeva je že dosegla, da so podobni oglasi že preplavili San Francisco.

Ne spreglejte