Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2024,
12.57

Osveženo pred

1 ura, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Natisni članek

orkan Milton

Sobota, 12. 10. 2024, 12.57

1 ura, 58 minut

Ocenjujejo, da je orkan Milton povzročil za 50 milijard dolarjev škode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Milton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Škoda, ki jo je v ZDA povzročil orkan Milton, po ocenah strokovnjakov znaša 50 milijard dolarjev, je v petek sporočil ameriški predsednik Joe Biden in dodal, da namerava v nedeljo obiskati prizadeta območja. Število smrtnih žrtev orkana je medtem naraslo na 17, poročajo ameriški mediji.

"Po prvih ocenah strokovnjakov je zaradi orkana Milton nastalo za približno 50 milijard dolarjev škode," je povedal Joe Biden in obljubil pomoč vsem, ki jih je orkan prizadel.

Milton je v sredo zvečer udaril ob zahodno obalo ameriške zvezne države Florida pri mestu Sarasota in po zadnjih podatkih skupaj s tornadi, ki jih je sprožil, zahteval 17 življenj.

Milton | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na Floridi še naprej intenzivno odstranjujejo razbitine, nadaljujejo se tudi operacije iskanja in reševanja. Po podatkih ameriške spletne strani PowerOutage je v zvezni državi brez elektrike še vedno okoli 1,8 milijona gospodinjstev.

Milton je sicer v nekaj urah prešel Florido in se razpihal nad Atlantikom. Hujše posledice je pred dvema tednoma povzročil orkan Helene, ki se je iz Mehiškega zaliva pomikal čez Florido in še pet zveznih držav proti severu ter ob več kot 200 žrtvah povzročil še hude poplave.

Milton
Novice Florida v razbitinah, deli države pod vodo #foto #video
Ne spreglejte