SiolNET. Novice Svet
0,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Drama v črnogorski NLB: oborožen moški grozil z eksplozijo #video

0,96

termometer

"Banko bom držal pod nadzorom, dokler ta delavcem ne izplača ukradenega denarja, ki so ga čakali," je dejal neznani moški, ki je v Baru v Črni gori vlomil v poslovalnico NLB, se zaprl in začel groziti, da bo sprožil eksploziv. Kot se je kasneje izkazalo, v banki ni bilo nikogar razen napadalca, s katerim se je policija pogajala več ur. Napadalec je medtem na YouTubu objavil spodnji video, na katerem kaže razne naprave in pravi, da so eksplozivne. Napadalec se je po pogovoru s podpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem mirno predal. 

Oseba je grozila, da bo sprožila eksploziv, zato je policija evakuirala del Ulice maršala Tita v Baru. Na lokaciji je bila tudi gasilska enota, pišejo na črnogorskem portalu Vijesti.

S policijske uprave so sporočili, da je oseba pred tem na poslovalnico banke nalepila napis: "Vrnite denar, ki ste ga ukradli delavcem Primorke."

Na operativno-komunikacijskem centru policijske uprave so potrdili, da so bili obveščeni, da oseba grozi, da bo aktivirala eksplozivno napravo.

Moški je podpredsedniku vlade Dritanu Abazoviću dejal, da če bo kdo v "napad na delavce" poslal zasebno varovanje, vojsko ali policijo, bo odgovoren za "nastali kaos".

Preverili so podatke in ugotovili, da napadalec nima kriminalne preteklosti.

Za delavce Primorke je pripravljen dati svoje življenje

Moški na posnetku je povedal, da je sin delavke Primorke. "Pripravljen sem dati svoje življenje za te delavce," je dejal.

Podjetje Primorka je bilo nekoč eno vodilnih v razvoju občine Bar. V času tranzicije so delavci izgubili službo in ostali z neizplačanimi plačami ter neplačanimi socialnimi prejemki. Vlada Črne gore je 1. julija 2010 izdala za štiri milijone evrov poroštva za 14,4 milijona evrov posojila Melgoniji Primorka. Za posojilo je bilo zastavljeno celotno premoženje podjetja.

Čeprav je bilo posojilo namenjeno plačilu zaostalih plač, povezovanju delovnih izkušenj, izdelavi socialnega programa in obveznosti do dobaviteljev, delavci plač nikoli niso prejeli.

Pred štirimi leti in pol so zaradi suma vpletenosti v primer Melgonije Primorke na zaslišanje pripeljali 12 ljudi, še za tri osebe so razpisali nalog za prijetje.

Osumljeni so navedli, da so kupili nepremičnino Primorke po ugodnih pogojih. 

tesla Avtomoto Teslo raje razstrelil s 30 kilogrami dinamita kot plačal popravilo #video Kurtić THUMB Sportal Strelska eksplozija Slovenca, ki je glasno odjeknila po Grčiji Rusija šola eksplozija učenec 13122021 Novice Sovražil je učitelje, zato se je razstrelil

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin