SiolNET. Novice Svet
1,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova afera: Župan v bordel na stroške občine, nato še ponaredil račun?

1,15

termometer

Toni Turčinov | Župan občine Murter-Kornati Toni Turčinov | Foto: YouTube / Posnetek zaslona
Župan občine Murter-Kornati Toni Turčinov Foto: YouTube / Posnetek zaslona

Hrvaški mediji danes poročajo, da je Tonija Turčinova, župana hrvaške občine Murter-Kornati, zaradi plačila 1.560 evrov v avstrijskem bordelu s službeno kartico, torej iz občinskega proračuna, začel preiskovati Uskok, hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala. Župan se je od včeraj sicer zapletel v novo laž, saj je trdil, da je denar v proračun "vrnil" tako, da je z osebnega računa poravnal stroške za službene nočitve v hotelu v Celovcu. Iz hotela so sicer sporočili, da računov ne izdajajo v obliki, kakršno je hrvaškim medijem pokazal Turčinov. 

Celovški hotel Schlosswirt Ebenthal je za hrvaški medij Telegram, ki je prvi razkril županovo veseljačenje v avstrijskem bordelu La Cocotte na občinske stroške, pojasnil, da oni niso izdali računa, ki ga kot dokaz, da strošek obiska v bordelu "izenačil" z lastnimi sredstvi, prikazuje župan občine Murter-Kornati Toni Turčinov. 

Toni Turčinov Novice V eni noči je šlo 1.560 evrov: Župan v bordel v Avstriji na stroške občine

Telegram med drugim poudarja, da je znesek na domnevnem hotelskem računu, ki ga je kot strošek s službene poti prikazal Turčinov, znašal natanko 1.560 evrov, kar je natanko toliko, kolikor je tiste noči leta 2019 zapravil v danes že zaprtem avstrijskem nočnem klubu za odrasle. Po tem razkritju je Turčinov sicer zatrdil, da je občinsko kartico zamešal z osebno, saj da ju je izdala ista banka.

Turčinov sicer tudi ne želi pojasniti, zakaj je bil znesek hotelskega računa sploh tako visok. Kot je razvidno, naj bi med drugim plačal namreč kar 12 prenočitev po 85 evrov, a ni znano, kdo so bile osebe, ki so službeno prenočile z njim oziroma zakaj naj bi občina v Celovec takrat poslala kar dvanajst ljudi. Teh informacij Turčinov Telegramu ni posredoval. 

Most na Murter | Foto: Wikimedia Commons Most na Murter Foto: Wikimedia Commons
Telegram je danes sicer objavil tudi zanimiv podatek o premoženjskem stanju župana Turčinova. Bil naj bi polovični lastnik hiše z bivanjsko površino 100 kvadratnih metrov na otoku Murter, katere vrednost sam ocenjuje na pičlih 100.000 kun, kar znaša približno 13.300 evrov oziroma okrog 133 evrov na kvadratni meter. 

Turčinov je v svoji oceni vrednosti nepremičnine najverjetneje hudo zgrešil. Najcenejše hiše na Murterju se trenutno res prodajajo za 100.000, a ne kun, temveč evrov

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin