Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2020,
9.30

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

3

Natisni članek

Iran letalo ZDA raketa napad

Sreda, 15. 1. 2020, 9.30

4 leta, 3 mesece

Nov posnetek sestrelitve ukrajinskega letala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

3

Ameriški New York Times je objavil posnetek, s katerega je razvidno, da sta ukrajinsko letalo sestrelili dve raketi.

Iranska vojska je ob napadu na dve vojaški oporišči v Iraku pomotoma sestrelila tudi ukrajinsko letalo, v katerem je umrlo 176 ljudi, večinoma iranskih in kanadskih državljanov. Iran je po dneh ugibanj in zanikanja priznal napako, na ulice Teherana pa so se zgrnili protestniki, ki od oblasti zahtevajo odstop odgovornih.

Zdaj je znano, da sta potniško letalo zadeli dve balistični raketi, poroča New York Times. Iranske oblasti so že aretirale odgovorne za sestrelitev, sodili naj bi jim pred posebnim sodiščem.

Napad na vojaški oporišči je bil povračilni ukrep Irana, potem ko so ZDA ubile vodjo iranske revolucionarne garde in po nekaterih ocenah drugega človeka Irana, generala Kasema Solejmanija.

V Iraku tudi slovenski vojaki

Iran | Foto: Reuters Foto: Reuters Iran je z balističnimi raketami napadel dve vojaški oporišči v Iraku, Asad in Erbil. V drugi so bili nastanjeni tudi slovenski vojaki. Šest vojakov, pripadnikov 3. kontingenta Slovenske vojske, je bilo tam v okviru mednarodne misije Neomajna odločenost, po napadu Irana pa so se konec prejšnjega tedna vrnili v Slovenijo.

Na ogled oporišča povabili novinarje

Koalicija zavezniških držav, ki jo vodijo Američani in se bori proti Islamski državi, je skupino novinarjev popeljala po oporišču Asad. Novinarji so lahko tako vstopili v strogo varovano vojaško oporošče in si ogledali škodo, ki so jo povzročile iranske rakete.

Novi napadi na vojaško oporišče v Iraku

Vojaško letalsko oporišče Tadži v Iraku, kjer je nameščena tudi ameriška vojska, je bilo sicer v torek tarča raketnega napada. Iraška vojska je sporočila, da v obstreljevanju z raketami v tem oporišču, ki je kakih 30 kilometrov severno od Bagdada, ni bilo poškodovanih, poroča STA.

Irak baza Asad
Novice Poglejte, kako je videti napadena vojaška baza v Iraku #video #foto

 

Ne spreglejte