Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 10. 2018,
17.58

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Benjamin Netanjahu sojenje Izrael Sara Netanjahu

Nedelja, 7. 10. 2018, 17.58

5 let, 6 mesecev

Netanjahujeva soproga zaradi domnevne goljufije na sodišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Benjamin Netanjahu | Soproga izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja je obtožena goljufije in zlorabe zaupanja. | Foto Reuters

Soproga izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja je obtožena goljufije in zlorabe zaupanja.

Foto: Reuters

V Jeruzalemu se je danes začelo sojenje Sari Netanjahu, soprogi izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja. Žena izraelskega predsednika vlade je obtožena goljufije in zlorabe zaupanja, ker naj bi na državne stroške naročala hrano iz restavracij, čeprav je imela zaposleno kuharico.

Sara Netanjahu je obtožena, da je med letoma 2009 in 2013 na državne stroške v uradno rezidenco premierja Benjamina Netanjahuja naročila več sto obrokov iz elitnih restavracij v skupni vrednosti 83 tisoč evrov, pri tem pa je skupaj s svojim tesnim sodelavcem lagala, da v rezidenci ni bilo na razpolago nobenih kuharjev.

Benjamin Netanjahu
Novice Zaradi suma korupcije Netanjahuja zasliševali kar pet ur

Obramba trdi, da je hišnik hrano naročal proti volji Netanjahujeve

Netanjahujeva vse očitke in obtožbe zanika. Odvetniki 59-letnice so danes na sodišču ponovili, da je sporne obroke naročil nekdanji hišnik, ki velja za ključno pričo v sodnem procesu. "Prvič v zgodovini se mora žena predsednika vlade zagovarjati na sodišču zaradi riževih rezancev in dostave hrane izpred šestih do sedmih let," so povedali zagovorniki Netanjahujeve.

Sara Netanjahu zavrača vse očitke in obtožbe tožilstva. | Foto: Reuters Sara Netanjahu zavrača vse očitke in obtožbe tožilstva. Foto: Reuters

Po navedbah obrambe je hišnik naročal hrano proti volji Sare Netanjahu, kuharji pa naj bi bili v rezidenci na voljo le ob uradnih priložnostih, ne pa tudi za zasebne obede premierjeve družine. Izraelsko računsko sodišče je že na začetku leta 2015 objavilo izjemno kritično poročilo o visokih izdatkih premierjevega gospodinjstva.

 

Ne spreglejte