Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2019,
11.04

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,40

12

Natisni članek

Donald Trump Melania Trump šport

Ponedeljek, 28. 10. 2019, 11.04

4 leta, 6 mesecev

Neprijetni trenutki za Melanio in Donalda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,40

12

Ameriški predsednik Donald Trump se je v nedeljo prvič po nastopu predsedniške funkcije odpravil na ogled tekme v bejzbolu, na katero je povabil še nekaj ranjenih veteranov, kongresnih podpornikov in prvo damo Melanio Trump. Ko so ga organizatorji predstavili občinstvu, ga je to glasno izžvižgalo in zahtevalo, naj ga zaprejo.

Video: AP

Trump je prišel na tekmo šele po prvi menjavi, na zaslonu pa so ga pokazali in razglasili šele po tretji menjavi, ko ekipa Washingtona običajno opravi pozdrav za vojaške veterane. Ko se je na zaslonu pokazala Trumpova loža, so se oglasili žvižgi in glasni izrazi neodobravanja. 

Tik pred začetkom četrte menjave so se s tribun zaslišali vzkliki: "Zaprite ga, zaprite ga."  Zgodovinska statistika kaže, da so vsi ameriški predsedniki od leta 1910 zalučali ceremonialno prvo žogico na vsaj eni od tekem lige, česar Trump še ni storil.

Novice Trump potrdil smrt vodje IS Al Bagdadija #video

V Washingtonu dobil le štiri odstotke glasov

Trump v prestolnici ni bil nikoli priljubljen in na volitvah leta 2016 je tam dobil le štiri odstotke glasov. Pred tekmo je predstavnik družine Lerner, ki je lastnik ekipe Washington Nationals, zaprosil vodstvo lige, naj jih ne spravi v neroden položaj, ko bi morali zavrniti prošnjo Bele hiše, da Trumpa namestijo v svoji loži.

Razlog za Trumpovo zamudo na tekmo je bil tudi v tem, da je ekipa za ceremonialni prvi met izbrala znanega španskega kuharja in dobrodelnika Joseja Andresa, ki se je s Trumpom zapletel v medsebojne tožbe.

Donald Trump
Novice Republikanci prekinili zaslišanje v zvezi z ustavno obtožbo Trumpa

Dosegla sta poravnavo

Andres je odpovedal pogodbo za položaj v novem Trumpovem hotelu v Washingtonu, potem ko je newyorški bogataš svojo predsedniško kandidaturo leta 2015 začel s hudimi kritikami priseljencev iz Mehike. Trump ga je tožil, Andres ga je tožil nazaj in leta 2017 je bila dosežena poravnava, o kateri nobena stran javno ne govori.

Andres je Trumpa spet razburil pred letom in pol, ko so igralci prvakov v ameriškem nogometu lige NFL Philadelphia Eagles zavrnili povabilo na obisk Bele hiše. Bela hiša je to predstavila kot odvzem povabila prvakom, ki jih je Andres potem skupaj z navijači povabil k sebi v eno od svojih restavracij v Washingtonu.

Ne spreglejte