SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemška policija v zvezi z napadi na ženske na silvestrovo preiskuje okoli tisoč pritožb

0

termometer

Nemška policija preiskuje okoli tisoč pritožb v zvezi z napadi na ženske na silvestrovo v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.

Kot izhaja iz poročila deželnega notranjega ministrstva, je do napadov prišlo v štirih mestih: v Kölnu, Düsseldorfu, Dortmundu in Bielefeldu.

Glede na poročilo so za zdaj uradno zabeležili 1.216 žrtev napadov, policija pa je skupaj identificirala 52 osumljencev, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Samo v Kölnu 809 prijav Samo v Kölnu so doslej v zvezi s silvestrskimi napadi prejeli 809 prijav. Na spolne delikte se nanaša 521 prijav, prijavljene pa so bile tudi kraje in telesno poškodovanje. Tožilstvo v zvezi z dogajanjem v Kölnu preiskuje 21 obtožencev iz severne Afrike, osem jih trenutno sedi v preiskovalnem zaporu.

Dogajanje na silvestrovo je že tako razgreto debato o beguncih v Nemčiji še zaostrilo. Na najdaljšo noč v letu se je pred glavno kölnsko železniško postajo več sto moških, ki naj bi bili večinoma severnoafriškega in arabskega porekla, prerazporedilo v manjše skupine, nato pa so nadlegovali in okradli ženske. O tovrstnih incidentih so poročali še iz nekaterih drugih mest v Nemčiji pa tudi iz drugih državah.

Novi skuša vnovič pridobiti zaupanje Kölnčanov Ker policija v Kölnu ni ustrezno ukrepala, se je moral upokojiti njen vodja Wolfgang Albers. Njen novi načelnik Jürgen Mathies skuša vnovič pridobiti zaupanje Kölnčanov. Med drugim je danes obljubil, da bodo mestno policijo med pustnim karnevalom, ki bo v Kölnu potekal čez dva tedna, okrepili z več sto policisti od drugod.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin