SiolNET. Novice Svet
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemčija: voznik zapeljal v pustno povorko, poškodovanih več ljudi

0,86

termometer

V Volkmarsnu, kjer je 29-letni nemški državljan namerno zapeljal v pustno povorko, je bilo po navedbah frankfurtske policije poškodovanih 30 ljudi, od tega sedem huje. V Frankfurtu so vzpostavili štab za preiskavo dogodkov v Volksmarsnu.

Policija je voznika že aretirala in ga zaslišuje. Motiv za napad še ni znan. Policija ob tem ni sporočila nobenih podatkov o identiteti voznika ali žrtev. Po navedbah nemške policije je poškodovanih 30 ljudi, med njimi tudi otroci, piše STA.

Med vožnjo še pospešil

Nek očividec je povedal, da je avto zapeljal 30 metrov v množico, preden se je ustavil. Voznik naj bi med vožnjo dodajal plin. Po poročanju časnika Hessische/Niedersächsische Allgemeine, ki se sklicuje na očividce, je voznik zapeljal mimo zapore ter nato z vso hitrostjo zapeljal v množico. Vtis je bil, da naj bi ciljal predvsem na otroke. Policija tovrstnih navedb ni potrdila.

"Žal ne moremo še nič povedati o tem, ali je šlo za zdravstveni nujni primer, tehnično odpoved ali v najslabšem primeru za načrtni napad," je izjavil predstavnik policije v mestu Kassel.

Volkmarsen je majhno mesto z okoli 6800 prebivalci in je približno 30 kilometrov oddaljeno od Kassla. Na pustni povorki so pričakovali približno 1500 ljudi.


Po navedbah krajevnih gasilcev se je že v nedeljo med pustno prireditvijo v eni od dvoran v kraju Volkmarsen zgodil pripetljaj. Zaradi sprožitve alarma za požar so morali izprazniti ter pregledati dvorano, a vzroka za sprožitev alarma niso ugotovili, so na Facebooku objavili gasilci. Po krajši prekinitvi se je nedeljska prireditev nadaljevala. Ali obstaja povezava med obema dogodkoma, še ni znano, navaja STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin