Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 3. 2020,
18.33

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

3

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus

Nedelja, 8. 3. 2020, 18.33

4 leta, 1 mesec

Nemci odpovedujejo in svarijo: razmislite, kaj vam je najbolj pomembno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,57

3

Jens Spahn | V Nemčiji so do zdaj zabeležili skoraj 850 primerov okužbe z novim koronavirusom. Minister za zdravje Jens Spahn je zato pozval k odpovedi dogodkov z več kot 1000 udeleženci. | Foto Reuters

V Nemčiji so do zdaj zabeležili skoraj 850 primerov okužbe z novim koronavirusom. Minister za zdravje Jens Spahn je zato pozval k odpovedi dogodkov z več kot 1000 udeleženci.

Foto: Reuters

Nemška vlada je danes zaradi širjenja novega koronavirusa pozvala k odpovedi večjih dogodkov. V Berlinu pripravljajo tudi ukrepe v podporo gospodarstvu, ki že čuti posledice izbruha.

Koronavirus
Novice Italijani v karanteno "zaprli" 16 milijonov ljudi, WHO pozdravlja odločitev #video #foto

"Po številnih pogovorih z odgovornimi močno spodbujam odpoved dogodkov z več kot 1000 udeleženci do nadaljnjega," je na Twitterju zapisal nemški minister za zdravje Jens Spahn.

Ob tem je priznal, da bo to finančni udarec za organizatorje takšnih dogodkov, zato je napovedal, da bo vlada preučila možnosti za ublažitev posledic.

"Razmislite, kaj vam je najbolj pomembno - zdravje ali druženje"

Hkrati je minister pozval ljudi, naj razmislijo, katera stvar je v njihovih življenjih tako pomembna, da je v naslednjih dveh ali treh mesecih ne bi mogli zamuditi - ali je to obisk kluba, rojstni dan družinskega član ali srečanje društva.

O ukrepih v podporo gospodarstvu, ki že čuti posledice izbruha novega koronavirusa, bodo danes razpravljali voditelji strank nemške vladajoče koalicije pod vodstvom kanclerke Angele Merkel. | Foto: Reuters O ukrepih v podporo gospodarstvu, ki že čuti posledice izbruha novega koronavirusa, bodo danes razpravljali voditelji strank nemške vladajoče koalicije pod vodstvom kanclerke Angele Merkel. Foto: Reuters

V Nemčiji so minuli teden v strahu pred širjenjem novega koronavirusa odpovedali več velikih sejmov, med drugim berlinsko turistično borzo ITB, hannovrski industrijski sejem in leipziški knjižni sejem.

Priporočilo ministra za zdravje bi lahko vodilo v odpoved številnih drugih dogodkov, tudi nogometnih tekem in glasbenih koncertov.

Planica
Sportal Planica: Izreden položaj, a priprave za zdaj potekajo brez posebnosti
Amazon, Seattle
Novice Posledica koronavirusa, ki se je marsikdo celo veseli

 

Ne spreglejte