Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2019,
9.01

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

ameriške volitve Rusija Barack Obama Robert Mueller

Petek, 12. 4. 2019, 9.01

5 let

Nekdanji Obamov svetovalec obtožen v okviru Muellerjeve preiskave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

barack Obama | Svetovalec nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame je prva oseba, povezana z demokrati, ki je obtožena v okviru preiskave o ruskem vpletanju v ameriške predsedniške volitve. | Foto Reuters

Svetovalec nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame je prva oseba, povezana z demokrati, ki je obtožena v okviru preiskave o ruskem vpletanju v ameriške predsedniške volitve.

Foto: Reuters

Odvetnik Greg Craig, ki je bil svetovalec v Beli hiši v času ameriškega predsednika Baracka Obame, je bil v četrtek obtožen laganja o svojem delu v korist ukrajinske vlade. Craig je prva oseba, povezana z demokrati, ki je obtožena v okviru preiskave posebnega tožilca Roberta Muellerja o ruskem vpletanju v ameriške volitve.

Odvetnik Greg Craig je obtožen, da je namerno dajal lažne izjave in skrival dejstva o svojem delu v korist Ukrajine, je sporočilo ameriško pravosodno ministrstvo. Obtožen je laganja enoti pravosodnega ministrstva FARA, ki ji morajo svoje dejavnosti prijaviti tisti, ki kot politične osebnosti lobirajo za tuje vlade.

Julian Assange
Novice Trumpovo sprenevedanje: nekoč oboževal WikiLeaks, danes o njem ne ve nič

Craig je prva oseba, povezana z demokrati, ki je obtožena v Muellerjevi preiskavi

Craigovi odvetniki so vztrajali, da ni kriv, saj naj bi delal kot "neodvisen strokovnjak za vladavino prava in ni deloval v korist klienta". 74-letni Craig je prva oseba, povezana z demokratsko stranko, ki je obtožena v okviru preiskave, ki jo je Mueller končal pretekli mesec po 22 mesecih preiskovanja ruskega vpletanja v ameriške predsedniške volitve leta 2016.

V okviru preiskave so obtožili več ključnih sodelavcev aktualnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Po napovedih naj bi poročilo, katerega povzetek so že objavili, v teh dneh objavili v celoti.

Julian Assange
Novice Levica: Vlada naj Assangeu ponudi politični azil #video

Craigu grozi največ pet let zapora in 250 tisoč dolarjev kazni zaradi lažnih izjav ter do pet let zapora in deset tisoč dolarjev kazni zaradi skrivanja dejstev, so še sporočili z ameriškega pravosodnega ministrstva.

Ne spreglejte