SiolNET. Novice Svet
2,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Našli mladoletnika, ki je sprožil solzivec v italijanski diskoteki

2,64

termometer

Nesreča v Italiji
Foto: Reuters

Italijanska policija je identificirala mladoletnika, ki naj bi v soboto v diskoteki v bližini Ancone sprožil solzivec in s tem povzročil paniko in stampedo, v katerem je umrlo šest ljudi. Kmalu naj bi ga zaslišali. Lastnik lokala je medtem zanikal obtožbe, da bi bilo v njem preveč ljudi. Oblasti so poostrile nadzor nad diskotekami v državi.

Kot poročajo lokalni mediji, so priče pomagale identificirati mladostnika, ki je na koncertu v diskoteki Modra laterna v mestu Corinaldo na jadranski obali v soboto okoli 1. ure zjutraj sprožil solzivec in s tem množično paniko med obiskovalci.

Lastnik je medtem zavrnil obtožbe, da je bila diskoteka preveč polna. Zatrdil je, da v diskoteki v času nesreče ni bilo več kot 800 obiskovalcev. Prejel naj bi že več groženj s smrtjo.

Tožilstvo meni, da so prodali 1400 kart namesto 870

Na koncertu italijanskega raperja Sfere Ebbaste bi namreč lahko bilo največ 870 oseb, preiskovalci pa so po navedbah tožilstva ugotovili, da naj bi dejansko prodali 1400 vstopnic.

V stampedu je umrlo šest ljudi, od tega pet mladoletnih obiskovalcev in 39-letna mama, ki je na koncertu spremljala hčerko. Ranjenih je bilo okoli sto ljudi, od tega 12 huje. Po najnovejših navedbah zdravnikov je stanje sedmih huje poškodovanih zdaj stabilno.

Nesreča v Italiji Novice Več mrtvih v stampedu v italijanski diskoteki: bilo je skoraj 500 ljudi preveč #foto

Poostrili nadzor

Italijanske oblasti so po tragičnem stampedu poostrile nadzor v italijanskih diskotekah. V provinci Salerno na jugu države so zaradi prevelikega števila obiskovalcev že zaprli dva lokala.

"V Italiji veljajo varnostna pravila in če jih bo mogoče izboljšati, bo vlada to storila," je obljubil italijanski premier Giuseppe Conte.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • efranjo / 09.12.2018. ob 16:05 +1 0

    popca za en teden zapret v komoro z solzilcem, potem mu pa parkelne posekat

    +1 0
delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin