SiolNET. Novice Svet
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na zabavi nekdanje prve dame Filipinov množične zastrupitve s hrano

0,74

termometer

Imelda Marcos
Na zabavi ob 90. rojstnem dnevu Imelde Marcos se je s hrano zastrupilo več kot 240 ljudi. Foto: Reuters

Več kot 240 ljudi, ki so se v torek udeležili rojstnodnevne zabave nekdanje prve dame Filipinov Imelde Marcos, so morali danes zaradi domnevne zastrupitve s hrano prepeljati v bolnišnico, so sporočile filipinske oblasti. Zastrupljeni so tožili zaradi vrtoglavice, bruhanja in diareje.

Zabave ob 90. rojstnem dnevu vdove diktatorja Ferdinanda Marcosa v športnem kompleksu v mestu Pasing se je v torek udeležilo okoli 2.500 ljudi.

V bolnišnici zdravniško pomoč poiskalo več kot 240 ljudi

Po informacijah filipinskega Rdečega križa so gostje zboleli, potem ko so pojedli pakete hrane s kuhanim jajcem ter piščančjo obaro s krompirjem in rižem. V bolnišnici je zdravniško pomoč poiskalo več kot 240 ljudi.

Imelda Marcos je vdova diktatorja Ferdinanda Marcosa, ki so ga na Filipinih odstavili po državljanskem uporu leta 1986. Imelda Marcos je vdova diktatorja Ferdinanda Marcosa, ki so ga na Filipinih odstavili po državljanskem uporu leta 1986. Foto: Reuters

Sin Imelde Marcos, nekdanji senator Ferdinand Marcos mlajši, se je danes javno opravičil za nesrečni dogodek. "Organizatorji ugotavljajo vzrok zastrupitve s hrano in so pripravljeni sodelovati z oblastmi," je sporočil. Ob tem je vsem ponudil pomoč pri okrevanju.

Ferdinanda Marcosa so na Filipinih odstavili po uporu državljanov leta 1986. Družina je zbežala v ZDA, kjer je nekdanji diktator umrl leta 1989. Njegova družina se je v domovino vrnila leta 1991.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin