Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2024,
18.24

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

Natisni članek

vojna Gaza Izrael Ismail Hanija Hamas

Sreda, 10. 4. 2024, 18.24

2 tedna, 5 dni

Na obisku ob bajramu ubiti trije sinovi in več vnukov vodje Hamasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48
Ismail Hanija | Po besedah vodje Hamasa so bili njegovi sinovi Hazem, Amir in Mohamad ter vnuki na obisku pri sorodnikih ob ramazanskem bajramu. Ubiti so bili v izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Šati na severu Gaze. | Foto Guliverimage

Po besedah vodje Hamasa so bili njegovi sinovi Hazem, Amir in Mohamad ter vnuki na obisku pri sorodnikih ob ramazanskem bajramu. Ubiti so bili v izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Šati na severu Gaze.

Foto: Guliverimage

Vodja teroristične organizacije Hamas Ismail Hanija je danes za katarsko televizijo Al Jazeera povedal, da so bili v izraelskem zračnem napadu ubiti trije njegovi sinovi in najmanj trije vnuki. Kljub temu je zagotovil, da smrt njegovih družinskih članov ne bo spremenila stališč gibanja v pogajanjih o prekinitvi ognja.

Po besedah vodje Hamasa so bili njegovi sinovi Hazem, Amir in Mohamad ter vnuki na obisku pri sorodnikih ob ramazanskem bajramu. Ubiti so bili v izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Šati na severu Gaze.

Od začetka ofenzive ubitih 60 članov njegove družine 

"Nobenega dvoma ni, da tega zločinskega sovražnika vodi duh maščevanja, duh umora in prelivanja krvi ter da ne upošteva nobenih standardov ali zakonov," je za Al Jazeero povedal prvi mož gibanja. Pojasnil je, da je bilo od začetka izraelske ofenzive ubitih že 60 članov njegove družine.

Dodal je, da smrt njegovih družinskih članov ne bo spremenila stališč in zahtev Hamasa v pogajanjih o prekinitvi ognja. "Kri mojih otrok ni dragocenejša od krvi otrok palestinskega ljudstva," je dejal in poudaril, da Izrael v Gazi izvaja genocid.

Izraelske sile so napad izvedle z bojnimi letali 

Smrt sinov in vnukov Hanije je potrdil tudi medijski urad Hamasa. Ob tem je pojasnil, da so izraelske sile napad, v katerem so bili ubiti, izvedle z bojnimi letali.

"Odločno obsojamo nenehne izraelske napade," so sporočili z urada in dodali, da je bilo v zadnjih 24 urah v različne bolnišnice prepeljanih najmanj 125 trupel ubitih Palestincev. Odgovornost za poboje Palestincev so ob tem pripisali tudi ameriški vladi in mednarodni skupnosti.

Benjamin Netanjahu
Novice Netanjahu: Izrael je le korak od zmage v vojni proti Hamasu
Gaza, izraelska vojska
Novice V Kairu ta konec tedna nova pogajanja
Gaza
Novice Preiskava razkrila: Izraelska vojska napadene humanitarce zamešala s Hamasom
Ne spreglejte