SiolNET. Novice Svet
2,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Hvaru prepovedali plastične ležalnike in reklamne senčnike

2,03

termometer

 | Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Župan mesta Hvar je z novim letom poskrbel za enotnejši videz svojega mesta, plaž in sprehajalnih poti. Na plažah bodo odslej dovoljeni le leseni ležalniki in beli senčniki.

V mestu Hvar na istoimenskem dalmatinskem otoku je z novim letom stopil v veljavo odlok o ureditvi javnih plaž. Ta vsem gospodarskim družbam s koncesijo za upravljanje obmorskih površin prepoveduje postavitev plastičnega vrtnega pohištva.

Odlok, ki ga je podpisal hvarski župan Rikardo Novak, upravljalcem plaž dovoljuje postavitev izključno lesenih ležalnikov in senčnikov iz naravnih materialov ali tkanine v beli ali umazano beli barvi. Senčniki torej ne bodo smeli biti več obarvani v sponzorske barve, temveč bo napis z imenom sponzorja dovoljen le na spodnjem robu senčnikov.

Nadzor nad izvajanjem odloka bodo izvajali komunalni redarji mesta Hvar, je še zapisano v mestnem odloku.

Hvar prepoved | Foto: Facebook Foto: Facebook To je že druga odmevna poteza lani spomladi izvoljenega hvarskega župana. Tik pred turistično sezono je namreč prepovedal sprehajanje turistov v kopalkah. V žurerskem raju mladih Britancev so postavili table z opozorili, s katerimi turiste, ki se v mestu sprehajajo zgoraj brez, kaznujejo s 500 evri, če se v mestu sprehajajo v kopalkah, tvegajo 600 evrov kazni, če na javnih mestih jedo in pijejo, pa morajo plačati 700 evrov kazni.

Novak je odlok tedaj podkrepil s primeri iz tujine, kjer tudi v Londonu, Veroni ali Firencah ljudje ne hodijo v kopalkah. Ob tem je navedel, da kazen za neprimerno obnašanje v Barceloni znaša 1.500 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 51
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin