Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
13.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hrvaška gej evropske volitve

Sreda, 27. 3. 2013, 13.56

7 let, 12 mesecev

Na Hrvaškem za evropskega poslanca kandidira gej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Damir Hršak iz stranke Hrvaški laburisti - stranka dela je edini kandidat za evropskega poslanca na Hrvaškem, ki je priznal, da je gej.

Na Hrvaškem, kjer živijo v pričakovanju tako želenega vstopa v Evropsko unijo, kjer se zaradi krize in recesije že dolgo ne cedita med in mleko, kljub temu pa na Hrvaškem zlasti politika poveličuje vstop naše južne sosede v evropsko družino držav, že zelo aktivno teče predvolilna kampanja za volitve za evropskega poslanca ali poslanko, ki bodo na Hrvaškem 14. aprila.

Hršak: Spolna usmerjenost je tako ob rojstvu dana kot narodnost ali rasa Kot piše na spletni stran omenjene stranke, je Damir Hršak njihov kandidat za evropskega poslanca. Kot pravi Hršak, ki je redni profesor na zagrebški metalurški fakulteti in glavni urednik mednarodnega znanstvenega časopisa S celostnim pristopom do okolja (The Holistic Approach to Environment), "je biti gej oziroma homoseksualec spolna usmerjenost, moralno nevtralni del identitete, ki je bila dana ob rojstvu, tako kot narodnost in rasa. Človek nima možnosti izbire, ampak da preprosto sprejme sebe kot človeško bitje z vsem svojim ustvarjalnim potencialom ali pa živi v strahu in samouničenju. S tem se ne hvalim, pa tudi ne sramujem se."

Hršak se bo boril za vse ljudi, da bodo postali bolj sprejemljivi Damir Hršak je tudi ponosen na svoj gejevski aktivizem v ugodnih pa tudi neugodnih časih. "Boj za vse ljudi, da bi postali bolj sprejemljivi, bolj ustvarjalni in srečnejši," je za Hrška njegova moralna obveznost. Laburist Hršak je na vprašanje, kako so v stranki sprejeli njegovo javno priznanje, da je gej, odgovoril, da so hrvaški laburisti sodobna leva stranka, katere poglavitne vrednote so delo, resnica in znanje, homofobija je kazniva znotraj stranke, spolna usmerjenost posameznika je njegova zasebna stvar, je še sporočil gejevski kandidat za hrvaškega evropskega poslanca. Hrvaški evropski poslanci v prvem mandatu z omejenim, leto dni dolgim mandatom Državna volilna komisija je prejela kar 28 kandidatnih list. Poleg hrvaških parlamentarnih strank, ki podpirajo vstop države v Evropsko unijo, so kandidature vložili tudi nasprotniki hrvaškega članstva v Uniji. Hrvaški poslanci, ki bodo letos izvoljeni v Evropski parlament, bodo imeli mandat le dobro leto, saj bodo prihodnje leto volitve v Evropski parlament potekale v vseh državah unije, vključno s Hrvaško.

Ne spreglejte