Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 7. 2020,
14.00

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Hrvaška Srbija Balkan

Nedelja, 5. 7. 2020, 14.00

3 leta, 9 mesecev

Na Balkanu se število okužb še naprej povečuje. Grčija zapira mejo za Srbe.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Srbija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pri naših sosedih so v zadnjih 24 urah potrdili 57 novih okužb, 25 naj bi jih bilo v Zagrebu. Vir okužbe naj bi bila poroka v prestolnici. V Srbiji medtem porastu okužb ni videti konca, v Kragujevcu, Novem Pazarju in Beogradu so izredne razmere. Nič bolje pa ni niti drugod po Balkanu, saj se število novih okužb še naprej povečuje.  

koronavirus
Novice Po novih testiranjih v Vipavi okuženih še pet stanovalcev in en zaposlen

Število na novo okuženih s covidom-19 na Hrvaškem se še kar ne umirja. Za boleznijo covid-19 je do zdaj umrlo 113 ljudi, aktivno okuženih je 842 ljudi, 93 bolnikov je zaradi koronavirusne bolezni hospitaliziranih, štirje pacienti dihajo s pomočjo ventilatorja. V samoizolaciji je trenutno na Hrvaškem 4.801 človek. Pri naših južnih sosedih so sicer do zdaj potrdili 3.151 okužb z novim koronavirusom.

V Istri so potrdili en nov primer okužbe, in sicer pri državljanu ZDA, ki je v Pulj pripotoval poslovno in je trenutno v samoizolaciji, je sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. V puljski bolnišnici je trenutno zaradi covida-19 hospitaliziranih deset ljudi, dvesto ljudi v Istri pa je v samoizolaciji, piše STA.

Grčija zapira svoje meje za srbske državljane

V Srbiji so danes potrdili 302 novi okužbi s koronavirusom, umrlo pa je pet oseb. Po podatkih oblasti je na ventilatorjih več kot 80 bolnikov. Aktivno okuženih je 2.553 oseb. V tej državi, kjer so do zdaj potrdili 16.131 okužb, umrlo pa je 311 oseb, so izredne razmere v desetih mestih, med drugim v Novem Pazarju, Beogradu in Kragujevcu.

Grčija se je odločila, da bo zaradi slabšanja epidemiološke slike v Srbiji v ponedeljek zaprla svoje meje za srbske državljane. Odločitev so sprejeli tudi potem, ko so v Grčiji potrdili okužbo pri več srbskih državljanih, poroča STA.

koronavirus
Novice Koronavirus v vipavskem domu starejših: okuženih pet zaposlenih in trije varovanci #video

V BIH manj okužb kot včeraj, v Severni Makedoniji umrl zdravnik

V BiH so danes potrdili 141 novih okužb, kar je enkrat manj kot v soboto, ko so jih potrdili 289. Med novimi okuženimi sta 102 osebi iz Federacije BiH, od tega 42 iz Sarajeva. V državi so skupno do zdaj potrdili 5.400 okužb, od tega je umrlo 191 ljudi. Zaradi širjenja okužb je krizni štab v Sarajevu med drugim uvedel obvezno nošenje zaščitne opreme v zaprtih prostorih.

V Severni Makedoniji je zaradi zapletov, povezanih s koronavirusom, umrl zdravnik. Minister za zdravje Venko Filipče je ob tem izrekel sožalje njegovim svojcem in pozval državljane, naj spoštujejo ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe. V državi so sicer v zadnjih 24 urah potrdili še 115 okužb z novim koronavirusom, kar je sicer nekoliko manj kot v soboto, ko so jih potrdili 147.

Tudi danes so največ okužb, in sicer 53, zabeležili v Skopju, je sporočilo makedonsko ministrstvo za zdravje. Zaradi koronavirusne bolezni 19 je umrlo še sedem ljudi. Od izbruha epidemije so v Severni Makedoniji potrdili 7046 okužb, umrlo je 341 ljudi, 3027 se jih je pozdravilo. Aktivno okuženih je v državi trenutno 3678, večina, in sicer 2007, v Skopju, še navaja STA.

Ne spreglejte