SiolNET. Novice Svet
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Hrvaškem 223 novih okužb s koronavirusom

0,44

termometer

Hrvaška
Na Hrvaškem so potrdili še 223 okužb z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 pa je umrlo še pet bolnikov. Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah ob 5.414 testih potrdili 223 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je pet ljudi, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Največ novookuženih so potrdili na območju Zagreba, in sicer 57. V Primorsko-goranski županiji imajo novo žarišče okužbe v domu za starejše v Delnicah.

Jelko Kacin Novice Kacin: Samo vprašanje časa je, kdaj se bo pojavilo novo žarišče #video

Danes objavljeno število okuženih z novim koronavirusom v sosednji državi je nekoliko manjše, kot je bilo v četrtek, ko so poročali o 232 novih primerih. Od začetka tedna so na Hrvaškem potrdili 873 novih okužb, piše STA.

Na Hrvaškem trenutno 1.226 aktivnih okužb

V Primorsko-goranski županiji so od četrtka našteli 45 novookuženih, med njimi je 31 oskrbovancev doma za starejše v Delnicah. V preteklih 48 urah je bilo v domu 59 okuženih z novim koronavirusom, je danes potrdil županijski štab civilne zaščite. O 39 novih okužbah so poročali iz Splitsko-dalmatinske županije. V Istrski županiji so v preteklih 24 urah potrdili še en nov primer okužbe.

Na Hrvaškem imajo trenutno 1.226 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Na Hrvaškem imajo trenutno 1.226 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Foto: Reuters

Na Hrvaškem imajo trenutno 1.226 aktivnih okužb. V bolnišnicah se zdravi 273 bolnikov, med njimi jih je 22 priključenih na ventilatorje, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Od 25. februarja, ko so v državi zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so okužbo potrdili pri 15.795 ljudeh. Zaradi bolezni covid-19 jih je do zdaj umrlo 266. Okrevali so 14.303 ljudje, opravili pa so nekaj manj kot 285.500 testov, je objavil hrvaški nacionalni štab civilne zaščite.

Simona Kustec Lipicer Novice Ministrica Kustečeva negativna, brez novih okužb tudi na OKS

V Črni gori in BiH po več kot 200 novih okužb

V Črni gori so medtem v preteklem dnevu potrdili 289 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 pa so umrli še trije bolniki. Od začetka epidemije je v državi umrlo že 154 ljudi. V BiH, kjer so za boleznijo covid-19 umrli še štirje bolniki, so v preteklem dnevu opravili nekaj manj kot dva tisoč testov. Od tega je bilo v Federaciji BiH pozitivnih 173 oseb, v Republiki Srbski pa 72. Največje žarišče v državi ostaja Banjaluka, kjer so potrdili 29 novih primerov. V BiH imajo 7.177 aktivnih primerov okužbe.

V Srbiji pa so v preteklih 24 urah ob 7.422 opravljenih testih potrdili 75 novih okužb. Za boleznijo covid-19 je umrl še en bolnik, od začetka epidemije pa jih je skupaj umrlo 746. Zaradi novega koronavirusa je v bolnišnicah 276 ljudi, od tega jih je 22 na ventilatorjih, poroča STA.

Na Poljskem potrdili rekordno število novih okužb

Na Poljskem so medtem v zadnjih 24 urah potrdili rekordno število novih okužb z novim koronavirusom. Kot so danes sporočile pristojne poljske oblasti, so potrdili 1.587 okužb. Dan prej so jih zabeležili 1.136. Na Poljskem v zadnjih dneh število novih okužb vztrajno narašča. V zadnjih 24 urah so v državi zaradi bolezni covid-19 potrdili tudi 23 smrtnih žrtev.

Novi koronavirus je na Poljskem do zdaj zahteval 2.392 življenj. Zaradi povečanje števila novih okužb so ponekod v državi zaščitne maske že obvezne v vseh javnih prostorih, v prihodnjih dneh pa naj bi ukrepe še zaostrili. Največ novih okužb so v zadnjih dneh potrdili v osrednji Poljski, kjer leži prestolnica Varšava, ter na jugu države ob meji s Slovaško, poroča STA.

Število novih okužb narašča tudi v Italiji

Na Apeninskem polotoku, natančneje v Italiji, pa so v zadnjih 24 urah potrdili 1.912 novih okužb z novim koronavirusom. Dan prej so jih potrdili 1.786. Skupaj so v zadnjih 24 urah opravili več kot 108 tisoč testov na okužbo z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah je zaradi bolezni covid-19 umrlo 20 bolnikov oziroma trije manj kot dan prej, poroča STA.

V državi imajo trenutno 47.718 aktivnih okužb novega koronavirusa, zaradi katerega se v bolnišnicah zdravi 2.737 bolnikov. V Italiji je od začetka epidemije zaradi bolezni covid-19 do zdaj umrl 35.801 bolnik. V Kampanji na jugu države je tamkajšnji predsednik Vicenzco De Luca danes zagrozil s karanteno, če se število novih okužb v prihodnjih dneh ne bo zmanjšalo.

"Smo v občutljivem trenutku. Če se bo število okužb povečevalo, bomo vse zaprli," je dejal in ljudi pozval k odgovornemu ravnanju. V Kampanji imajo trenutno več okužb kot marca letos. V veljavi je obvezna nošnja zaščitne maske tudi na prostem. Ukrep za zdaj velja do četrtega oktobra, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin