Na čelu urjenja teroristk Islamske države 23-letna Kosovka

Na strani skrajne skupine Islamska država v Siriji in Iraku se po podatkih kosovskega centra za varnostne študije bori tudi 44 državljank Kosova in 60 žensk iz BiH. Med njimi je najbolj znana 23-letna Kosovka Qamile Tahiri. Po poročanju kosovskih medijev naj bi vodila kamp za urjenje džihadistk Islamske države v Siriji.

Video: You Tube

Tahirijeva je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug, ki se sklicuje na ruski medij Sputnik, ena od najbolj skrajnih predstavnic IS iz regije. Pod njenim pokroviteljstvom naj bi v vrste IS prišlo več deset Kosovk, Albank in Makedonk. Njena desna roka naj bi bila Laura Huseini, prav tako iz Kosova, ki naj bi v vrste IS pripeljala tudi moža in brata.

IS ima v svojih vrstah več ženskih brigad

Naloga žensk znotraj IS ni samo, da so neveste džihadistov, ampak predvsem novačenje novih članov IS, zlasti prek svetovnega spleta. Po navedbah Sputnika ima IS v svojih vrstah več brigad, ki jih sestavljajo samo ženske. Najbolj znana je zloglasna ženska brigada Kansa, ki so jo ustanovili leta 2014 in je ime dobila po Kansi, arabski pesnici iz zgodnjega obdobja islama.

"Al Bagdadi je še vedno živ"

"Vodja Islamske države Abu Bakr Al Bagdadi je po naših informacijah zagotovo še vedno živ," je v intervjuju za Reuters povedal Lahur Talabany, visoki predstavnik kurdskih protiterorističnih sil. Prepričan je, da se Al Bagdadi nahaja južno od sirskega mesta Raka.

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • PolentaPolitik / 17.07.2017. ob 13:46

    Mislim, da gre predvsem za posel. Zahodne ženske se za denar slečejo, vzhodne pa oblečejo in vržejo kako bombo.

  • Luksy82 / 17.07.2017. ob 22:47

    Ajga se ena devica naravnost iz nebes. Darilo lalalalaha. En snicl iz svinjine bi jo hitr streznu.

  • stanly / 17.07.2017. ob 12:53

    te uboge nore reve so tipičen primer kaj iz ljudi naredi ideološko ali versko pranje možgan, ko človek ni več sposoben razmišljati in presojati s svojo glavo, to smo videli tudi v komunizmu in sedaj v islamu

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano