Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2020,
16.34

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

3

Natisni članek

Koronavirus Hrvaška Romunija BiH Srbija

Sreda, 24. 6. 2020, 16.34

3 leta, 10 mesecev

Na Balkanu visok porast okužb, največ so jih našteli v tej državi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

3

Koronavirus v Romuniji | Današnja rekorderka po številu novih okužb z novim koronavirusom na Balkanu je Romunija. | Foto Reuters

Današnja rekorderka po številu novih okužb z novim koronavirusom na Balkanu je Romunija.

Foto: Reuters

Na Balkanu so v zadnjih 24 urah zabeležili na stotine novih okužb z novim koronavirusom. V Romuniji so potrdili 321 novih primerov okužb, v Bolgariji je po današnjih podatkih na novo okuženih 130 ljudi, v Srbiji 143, v Severni Makedoniji 136, v Bosni in Hercegovini pa 88. Epidemiologi ob tem opozarjajo, da so razmere v regiji skrb zbujajoče, saj število novih okužb povsod narašča.

Po podatkih oblasti v Skopju so v preteklih 24 urah opravili 1.208 testov na covid-19, od tega jih je bilo 136 pozitivnih. Kar 80 na novo okuženih je v Skopju, sledi Tetovo s 24 novimi primeri okužb. Osem bolnikov z boleznijo covid-19 je medtem umrlo. Število do zdaj okuženih z novim koronavirusom je v državi naraslo na skupno 5.445, trenutno pa je po vsej državi 3.095 aktivnih primerov, piše STA.

Ljubljana po sprostitvi ukrepov
Novice V Kopru okuženi trije dijaki, v karanteni še 13 ljudi

Rekordno število novih okužb v Romuniji

Današnja rekorderka na Balkanu je sicer Romunija s kar 321 novimi potrjenimi okužbami v preteklih 24 urah. Skupno število okuženih s koronavirusom je tako v Romuniji naraslo že na 24.826. Do zdaj je umrlo skupno 1.555 obolelih z boleznijo covid-19, od tega 16 v zadnjem dnevu. Po današnjih navedbah bolgarskih oblasti so medtem v tej državi v minulih 24 urah zabeležili 130 novih primerov okužbe, kar je 51 več kot dan pred tem, skupno število doslej okuženih pa je tako naraslo na 4.114.

V Romuniji so v zadnjih 24 urah zabeležili kar kar 321 na novo potrjenih okužb z novim koronavirusom. | Foto: Reuters V Romuniji so v zadnjih 24 urah zabeležili kar kar 321 na novo potrjenih okužb z novim koronavirusom. Foto: Reuters

Novih 88 primerov okužbe so medtem zabeležili v BiH, kjer epidemiologi svarijo, da se lahko razmere poslabšajo, potem ko so v državi na hitro odpravili omejevalne ukrepe, ljudje pa so prenehali spoštovati priporočila epidemiološke stroke. Štiriinštirideset novih okužb so sicer v preteklih 24 urah potrdili v Federaciji BiH in 44 v Republiki srbski.

b
Novice Beovićeva: Letos bi lahko izpustili kakšen dopust na Hrvaškem #video

Na Hrvaškem potrdili 22 novih primerov

Iz Srbije, kjer znova uvajajo nekatere pred tem že ukinjene ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, poročajo o 143 novih okužbah v minulih 24 urah. Iz Črne gore, ki je v začetku junija razglasila konec epidemije, so poročali o petih novih okužbah. V državi je trenutno 59 oseb okuženih z virusom, po navedbah vlade v Podgorici pa naj bi bilo kar 45 teh primerov oziroma 76 odstotkov uvoženih iz Srbije. Od omenjenih 45 se jih je po navedbah vlade 14 okužilo na nedavni nogometni tekmi Crvene zvezde in Partizana v Beogradu, 31 pa jih je prišlo iz Tutina.

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili 22 novih primerov covid-19, s čimer je skupno število doslej okuženih naraslo na 2.338.  | Foto: Reuters Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili 22 novih primerov covid-19, s čimer je skupno število doslej okuženih naraslo na 2.338. Foto: Reuters

Na Hrvaškem so medtem v preteklih 24 urah potrdili 22 novih primerov bolezni covid-19, s čimer je skupno število doslej okuženih naraslo na 2.338. Hrvaška sicer od polnoči uvaja obvezno samoizolacijo za vse, ki v državo prispejo iz BiH, Kosova, Srbije in Severne Makedonije. Obvezna bo tudi nošnja obraznih mask v sredstvih javnega prevoza. Za Kosovo za zdaj še ni novih podatkov o številu okužb, so pa tam v preteklih dneh beležili po več deset novih okužb na dan, poroča STA.

zaščitna maska
Novice Zaščitne maske so spet obvezne #video

Na Japonskem največ novih okužb s koronavirusom od sredine maja

Razmere zaradi pandemije novega koronavirusa so še vedno negotove tudi v Aziji. Na Japonskem so v sredo potrdili 86 novih okužb s koronavirusom, kar je največji porast v enem dnevu od sredine maja, ko so odpravili izredne razmere za večji del države. Med okuženimi je 55 ljudi iz Tokia. V japonski prestolnici naj bi med drugim potrdili 16 primerov okužb v enem od podjetij. "Pomembno je, da ocenimo, kako se je koronavirus širil po regijah, in da hitro ukrepamo," je povedal direktor nacionalnega inštituta za nalezljive bolezni v Tokiu Takaji Wakita.

Sredi maja je vlada odpravila izredne razmere zaradi koronavirusa v 39 od 47 prefektur. V drugih prefekturah, med drugim v Tokiu, so jih odpravili konec maja. Na Japonskem so do danes potrdili 18.836 primerov okužbe, od tega 712 na ladji za križarjenje, ki je bila zasidrana pred obalo Japonske v februarju. Za koronavirusno boleznijo 19 je umrlo 982 ljudi. (STA)

Ne spreglejte