Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2019,
10.39

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

3

Natisni članek

noad Avstralija napad morski pes

Torek, 29. 10. 2019, 10.39

4 leta, 5 mesecev

Morski pes napadel potapljača, enemu je odgriznil stopalo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,80

3

Brezskrbne počitnice v Avstraliji so se za dva britanska turista sprevrgle v grozljivo izkušnjo, ki je ne bosta pozabila do konca svojega življenja. Med potapljanjem v bližini otokov Whitsunday v avstralski zvezni državi Queensland ju je namreč napadel morski pes. Enemu od njiju je odgriznil stopalo, drugemu pa je na nogi povzročil več ran.

Po poročanju BBC je Britancema na pomoč priskočila ladjica, ki se je takrat zadrževala v bližini. Ko so moška spravili iz vode in pozneje dosegli kopno, so ju reševalci takoj prepeljali v bolnišnico. Moška nista bila v kritičnem stanju, je pa eden od njiju izgubil stopalo.

Morski pes
Novice Morski psi na Jadranu: kako (ne)varno je slovensko morje? #Argument #video

Morski pes najprej napadel enega, nato pa še drugega potapljača

Oblasti so v odzivu na dogodek sporočile, da sta se moška potapljala z masko, ko ju je nenadoma napadel morski pes. "Najprej je napadel enega od njiju, potem pa se je vrnil in napadel še drugega," so sporočili iz bolnišnice, kjer se zdravita britanska turista. Prej omenjeni otoki, ki ležijo blizu Velikega koralnega grebena, sicer veljajo za območje, kjer so v preteklosti zabeležili več napadov morskih psov.

Po podatkih avstralskih oblasti so morski psi v deželi tam spodaj letos napadli deset ljudi. | Foto: AP Video Po podatkih avstralskih oblasti so morski psi v deželi tam spodaj letos napadli deset ljudi. Foto: AP Video

morski pes
Novice Morski psi v Jadranskem morju: se jih moramo bati? #video

Zabeležili tudi napad s smrtnim izidom

Približno deset kilometrov stran od mesta, kjer je morski pes danes napadel potapljača, so novembra lani zabeležili primer, ko je morski pes do smrti pogrizel avstralskega državljana. Septembra lani so na otokih Whitsunday v samo 24 urah imeli kar dva napada. Obe žrtvi sta preživeli, dvanajstletni deklici pa so morali pozneje amputirati nogo.

Uluru
Trendi Avstralija: na sveto goro aboriginov splezali še zadnji turisti #foto #video

Morski psi v Avstraliji letos napadli deset ljudi

V odziv na omenjene napade so avstralske oblasti na omenjenem območju odstrelile šest morskih psov, ljudi pa so poskušali zavarovati tudi s podvodnimi pastmi oziroma trnki. Te so morali pozneje odstraniti, saj so imele negativen učinek tudi na druge morske živali. Po podatkih avstralskih oblasti so morski psi v deželi tam spodaj letos napadli deset ljudi.

Ne spreglejte