Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
12.43

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,76
London letalo

Natisni članek

Torek, 21. 5. 2024, 12.43

2 meseca

Močna turbulenca na letu iz Londona: ena oseba umrla, več kot 30 ranjenih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,76

Med letom iz Londona v Singapur je zaradi močne turbulence umrl 73-letni moški, ki naj bi imel težave s srcem, več kot 30 ljudi je poškodovanih, poroča BBC.

Boeing 777-300ER, namenjen v Singapur, je bil preusmerjen v Bangkok in pristal ob 15.45 po lokalnem času. Na letalu je bilo skupno 211 potnikov in 18 članov posadke, so sporočili iz letalske družbe.

Pri Singapore Airlines so sporočili, da je let SQ321, ki je letel z londonskega Heathrowa v Singapur, naletel na hude turbulence.

"Lahko potrdimo, da so na letalu boeing 777-300ER poškodovani in smrtna žrtev. Na krovu je bilo skupno 211 potnikov in 18 članov posadke. Singapore Airlines izraža globoko sožalje družini pokojnika," so sporočili iz družbe.

Po družbenih omrežjih krožijo domnevni posnetki in fotografije z letala, vendar še ni potrjeno, ali so pristni.

Ni jasno, kaj se je zgodilo 

Tajske oblasti so na letališče Suvarnabhumi poslale dodatna reševalna vozila in ekipe za nujno pomoč. Še vedno ni jasno, kaj točno se je zgodilo na letalu.

Turbulenca med leti ni neobičajna, vendar so resni incidenti, kot je ta, redki. "Obstaja nekaj namigov, da je letalo zadelo zračni žep, preden je moralo zasilno pristati," je povedala dopisnica Sky News za Azijo Cordelia Lynch.

"Poškodbe, ki jih povzročijo hude turbulence, so razmeroma redke glede na milijone letov, ki potekajo po vsem svetu, vendar so hude turbulence lahko dramatične in povzročijo resne poškodbe ali, na žalost v tem primeru, smrt," je dejal John Strickland, strokovnjak za letalstvo.

jadralno letalo
Novice V strmoglavljenju jadralnega letala na avstrijskem Koroškem umrl pilot
Letalo
Novice Še en incident na Boeingovem letalu: kmalu po vzletu je zagorel motor #video

 

Ne spreglejte