SiolNET. Novice Svet
3,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Minister necepljeno osebje pozval, naj da odpoved

3,97

termometer

Sajid Javid |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Britanski delavci v domovih za ostarele, ki se niso pripravljeni cepiti proti covid-19, bi morali po besedah britanskega ministra za zdravje Sajida Javida dati odpoved in si poiskati drugo službo. Izvajalci zdravstvenih storitev medtem opozarjajo, da nekateri domovi svojega dela v primeru odhoda osebja ne bodo zmožni opravljati.

Sajid Javid ni ugodil pozivom izvajalcev zdravstvenih storitev, ki so zahtevali, naj odpravi zakonsko zahtevo po obveznem cepljenju zdravstvenega osebja v Angliji.

Minister za zdravje je za BBC dejal, da osebje v tem sektorju ne bi smelo delati, če se niso pripravljeni cepiti. "Če želite delati v domu za ostarele, delate z nekaterimi najbolj ranljivimi ljudmi v naši državi, in če se niste pripravljeni cepiti, zapustite sektor in si poiščite drugo službo," je bil neomajen minister.

Cepljenih že 86 odstotkov osebja

Predsednica Nacionalnega združenja za oskrbo Nadra Ahmed je na drugi strani vlado pozvala, naj rok za cepljenje z obema odmerkoma cepiva podaljša do 11. novembra.

Koronavirus, Covid-19, zaščitna oprema, obrazni ščit, test Novice IJS: Epidemija ne upada več. Kmalu, verjetno, sledi rast številk.

Ahmedova je opozorila, da bo zmanjšanje števila oskrbovancev v domovih za ostarele v državi zaradi pomanjkanja osebja negativno vplivalo tudi na britanski nacionalni zdravstveni sistem (NHS).

Prav tako je izpostavila, da so zaposleni v domovih za ostarele v preteklem letu že premagali velik odpor do cepljenja. Novembra lani se je bilo namreč pripravljeno cepiti zgolj 40 odstotkov osebja, zdaj pa jih je cepljenih že 86 odstotkov. "Nismo nasprotniki cepljenja. Potrebujemo le nekaj več časa, da ljudi pripeljemo tja, kjer bi morali biti," je dejala Ahmedova.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin