Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 8. 2015,
17.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

migranti

Petek, 7. 8. 2015, 17.10

8 let, 5 mesecev

Migranti na madžarsko-srbski meji prerezali ograjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Skupina 18 migrantov je včeraj med poskusom prečkanja meje med Madžarsko in Srbijo prerezala žično ograjo, ki jo Madžarska pospešeno postavlja na meji s Srbijo, a jih je policija prijela.

Po poročanju madžarskih medijev je trenutno postavljena ograja visoka le 1,5 metra, tiskovni predstavnik vlade Zoltan Kovacs pa je pojasnil, da je ta ograja samo začasna in da bo postavitev potekala po načrtih in v več fazah.

A do vlade kritičen madžarski dnevnik Nepszabadsag piše, da Madžarska nižjo ograjo postavlja zaradi pomanjkanja časa. Kot je bilo sprva napovedano, naj bi bila 175 kilometrov dolga in tri ali štiri metre visoka ograja končana do konca avgusta, a glede na poročanje časnika to ne bo izvedljivo, zato naj bi za začetek postavili 1,5 metra visoko žično ograjo.

Je postavitev ograje nesmiselna? Ob tem po navedbah časnika Nepszabadsag del obmejnega pasu, dolg od štiri do pet kilometrov, sploh nima ograje, ker gre za močvirnat teren. Glede na mnenja nekaterih strokovnjakov je postavitev ograje brez stalnega nadzora popolnoma nesmiselna.

Ne spreglejte