SiolNET. Novice Svet
8,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Melania Trump se je glede poročanja revije Suzy poravnala z družbo Delo

8,03

termometer

Melania Trump
Foto: Getty Images

"Melania Trump in družba Delo sta glede lažnih pisanj, objavljenih v reviji Suzy, dosegli zunajsodno poravnavo. Zaključena zadeva je dokaz, da Melania Trump tudi v prihodnje ne bo dovolila žalitev in laži na svoj račun, pač pa bo v zaščito svojih pavic in interesov nanje vedno reagirala," je sporočila odvetnica Trumpove Nataša Pirc Musar.

Tomaž Mihelič je v članku v reviji Suzy pisal, da je bila Trumpova v manekenskih časih spremljevalka bogatih moških. Žena republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa je zato proti avtorju in reviji sprožila pravne postopke, je novembra lani sporočila Pirc Musarjeva.

Pirc Musarjeva: Trditve so povsem neresnične

Navedbe, da je Trumpova delala kot spremljevalka, so, kot je takrat sporočila odvetniška pisarna Nataše Pirc Musar, "povsem neresnične, posegajo v njeno dostojanstvo, škodujejo njenemu ugledu in dobremu imenu ter so posledično zanjo tudi zelo boleče". Dodali so, da Melania Trump razume, da je med ameriško predvolilno kampanjo bolj izpostavljena javnosti, a to medijem ne daje pravice pisanja o njenem osebnem in družinskem življenju, še manj pa lagati o tem.

"Takšen način pisanja ni v skladu z merili novinarske etike in tudi ni v skladu z občo spodobnostjo in spoštovanjem človekovega dostojanstva," so poudarili.

Melanio je pisanje hudo prizadelo

Odvetniška družba Pirc Musarjeve je še zapisala, da je Trumpova zaradi neresničnih navedb in lažnega prikazovanja njenega zasebnega življenja hudo prizadeta, sploh ker gre za medije iz njene domovine, ki naj bi razpolagali z najbolj verodostojnimi informacijami. Negativni učinki na dostojanstvo, čast in dobro ime so zato toliko večji in slabo vplivajo tudi na njeno poslovno udejstvovanje.

Britanski časnik Daily Mail je moral ameriški prvi dami Melanii Trump aprila plačati 2,7 milijona evrov poravnave, ker je objavil, da v času svoje manekenske kariere ni zgolj pozirala, ampak opravljala tudi druge "storitve". Daily Mail je priznal, da njihove obtožbe, ki so jih objavili lani, niso resnične. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 50
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin