Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 3. 2023,
10.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

7

Natisni članek

ameriška vojska helikopter nesreča nesreča

Četrtek, 30. 3. 2023, 10.00

1 leto

Med urjenjem trčila ameriška bojna helikopterja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

7

V ameriški zvezni državi Kentucky sta v sredo zvečer med urjenjem trčila in nato strmoglavila dva ameriška vojaška helikopterja tipa blackhawk, pri čemer je umrlo devet vojakov, je danes sporočila ameriška vojska. Zakaj se je zgodilo trčenje, za zdaj ni znano. Pri ameriški vojski so navedli, da incident preiskujejo.

Helikopterja iz 101. letalske divizije sta trčila v sredo zvečer okoli 22. ure po krajevnem času severozahodno od vojaškega oporišča Fort Campbell.

Tiskovni predstavnik oporišča je povedal, da sta helikopterja trčila med "rutinskim urjenjem". "Člani posadk so med rutinsko misijo usposabljanja leteli z dvema helikopterjema HH60 blackhawk, ko se je zgodil incident," so sporočili iz oporišča Fort Campbell in dodali, da incident preiskujejo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vzrok trčenja ni znan 

Za zdaj ni znano, zakaj se je zgodilo trčenje. Na krovu obeh helikopterjev so bili štirje oziroma pet pripadnikov ameriške vojske.

Ob prvih poročilih o incidentu sicer ni bilo jasno, ali je ta zahteval žrtve. Iz vojaškega oporišča so tako sprva sporočili, da "status članov posadk ni znan" in da se poveljstvo trenutno osredotoča na skrb za vojake in njihove družine.

Guverner Kentuckyja Andy Beshear je na Twitterju sporočil, da bo odpotoval v Fort Campbell, da bi "podprl vojake in njihove družine po sinočnjem tragičnem dogodku".

Letalska divizija z vzdevkom Kričeči orli (Screaming Eagles) je nastala avgusta 1942 in je med drugo svetovno vojno zaslovela med izkrcanjem v Normandiji na dan D in v Ardenski ofenzivi. V zadnjem času je divizija sodelovala v operacijah v Iraku in Afganistanu, še poroča AFP.

trčenje helikopter avstralija
Novice Trčila dva helikopterja: vsaj štirje mrtvi
Ne spreglejte