Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 8. 2023,
11.30

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

morje smrt potapljačica

Četrtek, 10. 8. 2023, 11.30

8 mesecev, 3 tedne

Med potapljanjem na Hrvaškem umrla znana slovenska potapljačica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Irena Čok | Foto Facebook/Slovenska potapljaška zveza

Foto: Facebook/Slovenska potapljaška zveza

Z Društva za raziskovanje morja (DRM) so sporočili, da je v torek med potapljanjem na otoku Sušac na Hrvaškem umrla njihova predsednica Irena Čok. "Ne samo naše društvo, celotna potapljaška skupnost je izgubila eno najizkušenejših potapljačic v Sloveniji," so zapisali na družbenem omrežju Facebook.

"Potapljanje je bilo njena velika ljubezen, ki jo je širila med svoje kolege in tečajnike. Spominjali se je bomo kot neusahljiv vir energije, predano inštruktorico, izjemno podvodno fotografinjo, jamsko potapljačico in predvsem prijateljico. Ne samo naše društvo, celotna potapljaška skupnost je izgubila eno najizkušenejših potapljačic v Sloveniji," so zapisali v obvestilu društva.

Kot je za hrvaški portal Morski.hr danes dejala predstavnica policije, sta se dva državljana Slovenije, 64-letni moški in 46-letna ženska, v torek okoli 18.30 potapljala s potapljaško opremo na predelu otoka Sušac v občini Lastovo. Ko sta se s približno 50 metrov globine vračala na površje, je najprej izplavala ženska, nato pa še moški, ki jo je našel nezavestno na površini.

Čokova je bila tudi članica nadzornega odbora Slovenske potapljaške zveze (SPZ), kjer so se na novico odzvali z besedami: "Zelo je bila predana potapljanju, še posebej podvodni fotografiji, kjer je bila med drugim bila tudi državna prvakinja. Z Irenino smrtjo je slovensko potapljanje zelo veliko izgubilo."

V objavi žalostne novice je Športno potapljaško in ribiško društvo Potapljači Luke Koper, katerega članice je bila tudi Čokova, zapisalo tudi, da je imela za seboj več kot tri tisoč opravljenih potopov po vsem svetu. "S svojim pozitivnim odnosom do sveta in s krasnimi podvodnimi fotografijami, ki krasijo tudi naše klubske prostore, nam bo ostala v trajnem spominu. V imenu PLK izrekam iskreno sožalje vsem, ki se jih je v srcu dotaknila," piše na strani društva.

Novice Zaradi smrti slovenskih potapljačev obsodili inštruktorja potapljanja
V Novem mestu potapljači čistili Krko
Ne spreglejte