Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2017,
15.49

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

podmornica Argentina eksplozija pogrešani

Četrtek, 23. 11. 2017, 15.49

6 let, 5 mesecev

Med iskalno akcijo za pogrešano podmornico zaznali eksplozijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
podmornica | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinske oblasti so sporočile, da so blizu kraja izginotja pogrešane argentinske podmornice Ara San Juan zaznale zvok, ki je bil podoben eksploziji. Domnevna eksplozija naj bi se zgodila na območju izginotja omenjene podmornice, več informacij pa zaenkrat še ni znanih.

Po poročanju Sky News so argentinske oblasti pri iskanju pogrešane podmornice Ara San Juan zaznale zvok, ki je bil podoben eksploziji.

Predstavnik argentinske mornarice Enrique Balbi je dejal, da so v južnem Atlantiku, blizu domnevnega kraja izginotja podmornice, zaznali "posamičen, nenormalen, kratek, silovit in nejedrski dogodek".


Preberite še:

-> Slabe novice o pogrešani podmornici s 44 ljudmi na krovu #video

-> 10 najhujših nesreč podmornic


Mednarodna iskalna akcija se nadaljuje

Balbi je še dejal, da argentinske oblasti sorodnike in družine pogrešanih članov posadke obveščajo o razvoju dogodkov in da bodo iskalno akcijo, v kateri sodeluje že več kot deset držav, nadaljevali, dokler ne bodo razjasnili, kaj se je zgodilo s posadko in podmornico.

Eksplozijo so po njegovih besedah zaznali ob podobnem času, kot je pogrešana podmornica prejšnji teden poslala zadnji signal. Kot je še dejal, so se ladje in letala že odpravili na območje, od koder izvira zvok, da bi preverili, kaj se je dejansko zgodilo. Pred tem so ZDA sporočile, da predmet, ki so ga zaznale na območju izginotja, ni bil pogrešana podmornica.

Pogrešana argentinska podmornica je z radarjev izginila preteklo sredo. Na krovu je bilo 44 ljudi, iskanje pa je prešlo v kritično fazo, saj posadki, ujeti pod vodo, zmanjkuje zalog kisika.

Dizelska podmornica ARA San Juan, ki je bila na rutinski poti iz mornariškega oporišča Ushuaia na skrajnem jugu Argentine v Mar del Plato, se je zadnjič oglasila preteklo sredo. Izginila je okoli 430 kilometrov vzhodno od argentinske obale, potem ko naj bi na celino poslala sporočilo o električni okvari.

Ne spreglejte