SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marine Le Pen: Samomor v katedrali Notre Dame politično dejanje

4

termometer

Francoska skrajno desna političarka Marine Le Pen je nedavni samomor v znameniti pariški katedrali Notre Dame pozdravila in ga označila za "politično dejanje, ki mora zbuditi francosko ljudstvo".

Voditeljica skrajno desničarske stranke Nacionalna fronta Marine Le Pen se je odzvala na nedavni samomor v katedrali Notre Dame, kjer si je življenje vzel 78-letni pisatelj in esejist Dominique Venner, znani desničarski zgodovinar, ki je pred časom javno obsodil "zloglasni zakon", ki je v Franciji uzakonil poroke istospolnih parov.

"Vse spoštovanje Dominiqueju Vennerju, ki je s svojim zadnjim, očitno političnim, dejanjem skušal zbuditi francosko ljudstvo," je izjavila Le Penova. Venner se je v katedrali s puško ustrelil v usta. Takrat je bilo v poslopju okoli 1500 ljudi. Pred smrtjo ni izrekel ničesar, policija pa je na njem našla sporočilo, katerega vsebina pa za zdaj ostaja neznana.

Notredamsko katedralo so začeli graditi leta 1163. Mogočno zgradbo, ki so jo gradili okoli 90 let, si letno ogleda približno 14 milijonov obiskovalcev. Gre za prvi znani samomor v sami notranjosti katedrale.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin