SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Malezijska policija nasilno zatrla demonstracije

2

termometer

Policija v malezijski prestolnici Kuala Lumpur je s solzivcem in vodnimi topovi razgnala demonstrante, ki so se zbrali na nedovoljenem protestnem shodu v podporo reformi volilnega sistema.

Demonstracij v tej muslimanski državi se je udeležilo več deset tisoč ljudi, policija pa je po lastnih navedbah aretirala več kot 1600 ljudi.

Med prijetimi tudi vodje opozicije Med prijetimi so tudi vodje opozicijskih strank, ki niso upoštevali opozorila oblasti, naj ne organizirajo demonstracij, katerih cilj je bil vlado pozvati k izvedbi volilnih reform.

Po navedbah organizatorjev se je demonstracij udeležilo okoli 50.000 ljudi.

Demonstranti so skušali prebiti policijsko blokado in priti do kraljeve palače, da bi kralju izročili izjavo s svojimi zahtevami, vendar jim je policija to preprečila.

Opozicija zahteva paket sprememb volilne zakonodaje Opozicija med drugim zahteva ostrejša pravila, s katerimi bi zajezili številne volilne poneverbe, in daljšo volilno kampanjo ter enak dostop do glavnih medijev, ki so pretežno naklonjeni oblastem, za vse politične stranke.

Naslednje volitve v Maleziji naj bi potekale sredi leta 2013, opazovalci pa pričakujejo, da bodo sklicane že prihodnje leto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin