SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maduro: Chavez se bori za življenje

1

termometer

 | Foto:
Venezuelski predsednik Hugo Chavez se v vojaški bolnišnici v Caracasu bori za svoje življenje, je dejal venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro.

Le dan po tem, ko je za CNN spregovoril nekdanji veleposlanik Paname v Organizaciji ameriških držav Guillermo Cochez, ki je dejal, da je venezuelski predsednik Hugo Chavez že od konca lanskega decembra klinično mrtev, je na eni izmed venezuelskih televizij spregovoril venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro.

"Na razpolago je dal svoje telo in svojo dušo, da bi ljudem dal domovino" Ta trdi, da je Chavez še kako živ in da se v vojaški bolnišnici bori za svoje življenje. Maduro, ki je sicer že v soboto sporočil, da lahko Chavez tudi v bolnišnici opravlja svoje delo, v četrtek podrobnosti ni razkril, znano pa je, da Chavez še vedno trpi zaradi okužbe dihal, zaradi česar diha skozi cevko.

"Veste, zakaj je (Chavez) zanemaril svoje zdravje? Zato ker je dal na razpolago svoje telo in svojo dušo in popolnoma pozabil na obveznosti do sebe, da bi ljudem dal domovino, da bi tistim, ki nimajo nič, dal službo, življenje, dom, zdravje, hrano in izobrazbo," je na venezuelski državni televiziji dejal Maduro.

O tem, da je Chavez živ, pričajo le fotografije Chavez se v javnosti ni pojavil vse od četrte operacije zaradi raka na Kubi 11. decembra lani, pred desetimi dnevi pa se je presenetljivo vrnil v Venezuelo po decembrski operaciji zaradi raka, ki so jo opravili na Kubi. Da je Chavez še vedno živ, pa naj bi dokazovale fotografije voditelja države po zadnji operaciji, na katerih je nasmejan v bolniški postelji v Havani, ob njem pa stojita njegovi hčeri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin