Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2024,
10.48

Osveženo pred

1 ura, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Natisni članek

nevihta opozorilo voda plaz poplave Italija Ligurija

Četrtek, 17. 10. 2024, 10.48

1 ura, 51 minut

Ligurijo po obilnih padavinah prizadele poplave in plazovi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,85

Italijansko Ligurijo so v sredo po obilnih padavinah prizadeli poplave in zemeljski plazovi. Ponekod so bile prekinjene železniške povezave, iz več krajev poročajo o poplavljenih ulicah, šole so zaprte v večjem delu te italijanske dežele na severozahodu države. Deževje naj bi se nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh.

Za območje Ligurije z izjemo skrajnega zahoda dežele danes velja oranžna raven opozorila, vremenoslovci pa napovedujejo prihod nove nevihtne fronte, ki bo dosegla severozahod Italije, in s tem dodatne padavine.

Že tako izredna namočenost tal 

V obdobju 18 ur so v Liguriji namerili 200 milimetrov dežja. Oblasti opozarjajo na veliko namočenost terena, saj je obenem v 30 dneh padlo že 650 litrov padavin na kvadratni meter, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Iz več krajev v deželi so že v sredo poročali o poplavah. Vodotoki so bregove med drugim prestopili v vaseh Ferrania, Altare in Cairo Montenotte nad pristaniškim mestom Savona, od koder prav tako poročajo o poplavljenih ulicah.

Več cest je zaprtih zaradi poplav in podrtih dreves. Nekaj časa na enem od odsekov ni bila prevozna niti avtocesta, ki povezuje Genovo in Ventimiglio. Ponekod so zaradi nevarnosti razlivanja rek začasno ukinili tudi nekatere železniške povezave.

Neurje je v sredo povzročilo tudi nekaj zamud na genovskem letališču Cristoforo Colombo. Šole so danes zaprte v treh od štirih pokrajin znotraj dežele – v Genovi, Savoni in La Spezii.

Nove vremenske nevšečnosti se v prihodnjih dneh obetajo tudi deželam Piemont, Emilia-Romanja in Toskana. Območje severne Italije so v zadnjih tednih že večkrat prizadela neurja, ki so terjala tudi smrtne žrtve, še piše STA.

 
Donja Jablanica
Novice V BiH našli truplo zadnje pogrešane osebe
Florida Milton
Novice Grozijo obsežne poplave, milijoni brez elektrike. "Ne režite nobenih kablov!" #video

Ne spreglejte