SiolNET. Novice Svet
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letalska družba bo odpustila skoraj 600 zaposlenih, ki se nočejo cepiti

0,52

termometer

United Airlines
United Airlines še pripravlja politiko za obravnavo tistih zaposlenih, ki se niso cepili in se sklicujejo na zdravstvene oziroma religiozne razloge. Foto: Reuters

Ameriška letalska družba United Airlines bo odpustila 593 zaposlenih, ki so zavrnili cepljenje proti covid-19. Poleg teh se je cepljenju doslej izognilo še dva tisoč zaposlenih, ki se sklicujejo na zdravstveni ali religiozni razlog. Skupaj se tako v podjetju ni cepilo tri odstotke delovne sile, s čimer so v letalskem prevozniku zadovoljni.

Kot so v torek sporočili uradniki v United Airlines, je njihova cepilna politika uspešna. Že avgusta so napovedali, da se bodo morali vsi njihovi zaposleni v ZDA cepiti in naložiti svoje cepilne podatke v sistem podjetja. 

To je storilo že več kot 99 odstotkov preostale delovne sile v letalskem velikanu, je razvidno iz obvestila zaposlenim, pod katerega sta se podpisala izvršni direktor Scott Kirby in predsednik Brett Hart.

United Airlines pa še pripravlja politiko za obravnavo tistih zaposlenih, ki se niso cepili in se sklicujejo na zdravstvene oziroma religiozne razloge.

V podjetju so prepričani, da ravnajo pravilno, saj da je njihov namen zavarovati zdravje zaposlenih, ki ga postavljajo na prvo mesto. "Vsakdo je varnejši, ko so vsi cepljeni, zahteva po cepljenju pa deluje," je vodstvo še zapisalo v sporočilu zaposlenim.

Švedska, covid Novice Zaradi uspešnega cepljenja konec ukrepov cepivo Johnson & Johnson Novice Slovenija bo od Madžarske odkupila 100.000 odmerkov cepiva Janssen Bojana Beović Novice Beovićeva: Osebno sem za začasen umik cepiva Janssen Univerzitetni klinični center Ljubljana Novice V UKC Ljubljana se bojujejo za življenje mlajše bolnice, povezavo s cepljenjem še ugotavljajo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin