Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2018,
15.46

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Natisni članek

Zadar homoseksualec Booking.com

Sreda, 8. 8. 2018, 15.46

5 let, 8 mesecev

Lastnik apartmaja v Zadru gosta odslovil zato, ker je ta gej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

1

Zadar, Hrvaška | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Lastnik apartmaja v Zadru je odpovedal rezervacijo brazilskega turista zaradi njegove spolne usmeritve. Bivanje v apartmaju mu je preklical s sporočilom, da ne sprejema gejev. Portal Booking.com, kjer je Brazilec rezerviral prenočišče, se je odzval z ogorčenjem nad diskriminatornim vedenjem hrvaškega lastnika. 

Fabiano Vallim, radiolog iz Sao Paola, je rezervacijo za počitniško bivanje opravil na znani spletni strani Booking.com, je poročal hrvaški medij Index. Brazilec je pred svojim počitnikovanjem na Jadranu prejel odgovor, da je bila njegova rezervacija odpovedana. 

"Zavrnjeno. Ne sprejemamo homoseksualcev."

"Zavrnjeno. Ne sprejemamo homoseksualcev. Odpovejte svojo rezervacijo," je pisalo v sporočilu lastnika apartmaja, ki ga je dobil Fabiano. "Nisem mogel verjeti temu, kar sem prebral," je povedal Brazilec in pojasnil, da so besede delovale tudi agresivno.

Kot je za hrvaške medije povedal lastnik apartmaja, je homoseksualcem prepovedal vstop v svoja prenočišča zaradi slabih izkušenj s slovenskimi homoseksualci, ker naj bi za sabo puščali nered.

"Presenečen sem nad vašim odgovorom na svojo rezervacijo, vaša drža bi morala biti prepovedana povsod po svetu," je lastniku odgovoril Vallim. "Verjamem v dobre ljudi, vedno poslušam lepe reči o Hrvaški, ampak vi niste takšni," je še zapisal na Twitterju, kjer je delil svojo izkušnjo. 

Booking.com prekinil pogodbo s hrvaškim lastnikom

"Žal nam je, da se je to zgodilo in da se na takšen način diskriminira goste," so se na incident odzvali na Booking.com in pojasnili, da v svojem podjetju ne tolerirajo nobene oblike diskriminacije. "Če zaznamo, da imajo naši prenočitveni partnerji kakršnokoli težnjo po neenakosti in diskriminatornem vedenju, jih izločimo iz ponudbe in tudi odstranimo s svoje spletne strani," so povedali na Booking.com. 

Spletni portal z namestitvami je po incidentu že prekinil sodelovanje z lastnikom v Zadru, Vallimu pa so ponudili pomoč pri iskanju nadomestne namestitve na hrvaški obali.

Stella Asia Consonni, gejevski par
Trendi Instagram odstranil fotografijo gejev, ki se poljubljata
Ne spreglejte