Kvarner stresli novi potresi, turisti odhajajo

Območje Reke in Kvarnerja je ponoči streslo več novih potresov. Od torka je bilo na območju že 14 potresov, poroča hrvaški portal index.hr. Ob 8. uri so se ponovno tresla tla tudi na Pelješcu.

Foto: Twitter

Danes ob 1.20 je po podatkih evro-sredozemskega seizmološkega centra (EMSC) tla zatresel potres z magnitudo 2,3, ob 3.22 pa potres z magnitudo 3,2, ki je imel žarišče dva kilometra od naselja Jadranovo pri Crikvenici na globini dveh kilometrov.

Sinoči ob 22.39 pa se je na Kvarnerju streslo že petič tega dne. Od torka popoldne je tako tla na območju Reke in Kvarnerja streslo 14 potresov.

Po poročanju spletnega portala so prebivalci in turisti, med katerimi je veliko Slovencev, zaradi potresov zaskrbljeni, zato nekateri znova niso mogli spati vso noč ali pa so noč preživeli v avtomobilih. Nekateri so celo predčasno končali dopustovanje in odšli domov. Potresi naj bi povzročili tudi manjšo gmotno škodo.

Epicenter potresa z magnitudo 3,4 po Richterju na Pelješcu je bil danes ob 8.01 v kraju Janjina. Gre že za drugi potres na polotoku v zadnjih dneh. V torek je sredi noči ob 3.04 potres z magnitudo 3,3 stresel tla v mestu Drače in okolici.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano