Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 4. 2023,
15.28

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

83

Natisni članek

šimpanz Afrika obisk Urška Klakočar Zupančič

Sreda, 5. 4. 2023, 15.28

1 leto

Klakočar Zupančičeva v Afriki posvojila šimpanzinjo, poimenovala jo je Urska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

83

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je trenutno na državniškem obisku v Ugandi in Ruandi v Afriki. Na petdnevnem obisku se bo srečala s političnim vrhom obeh držav, predstavila Slovenijo in njene aktivnosti v Afriki, katerih namen je tudi iskanje podpore za članstvo Slovenije v Varnostnem svetu OZN. Med drugim je obiskala tudi izobraževalni center za ohranjanje divjih živali, kjer je posvojila šimpanzinjo in jo poimenovala Urska.

Poleg Klakočar Zupančičeve je na obisku tudi poslanka iz vrst Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek. Klakočar Zupančičeva in Šetinc Paškova sta se prvi dan srečali z gostiteljicama predsednico Ugande Anito Annet Among in predsednico poslanske zbornice Ruande Donatille Mukabalisa, z aktivisti za pravice žensk, s predsednikom in zunanjim ministrom Ugande.

Klakočar Zaupančičeva je z ugandskim ministrom za turizem Bahindukom Mugarrom Martinom obiskala ugandski izobraževalni center za ohranjanje divjih živali, kjer je posvojila osirotelo šimpanzinjo. Poimenovala jo je Urska, kar v prevodu pomeni energična, in se zavezala, da se bo zavzemala za dobrobit živali.

To sicer ni prva žival, ki jo je posvojila predsednica državnega zbora. Pred nekaj meseci je obiskala zavetišče za zapuščene živali Ljubljana in Zavetišče za živali Maribor, v katerem je posvojila mačko. 

Danes se slovenska delegacija odpravlja v Ruando 

Danes pa se bo slovenska delegacija odpravila še na obisk v Ruando. Četrti dan načrtujejo srečanje na ministrstvu za enakost spolov in družino, pogovor z vodjo urada za spremljanje enakosti spolov, ministrico za okolje in s predstavnikom ruandskega organa za upravljanje okolja, v popoldanskih urah pa obisk muzeja in srečanje s političnim vrhom Ruande. Zadnji dan se bo predsednica DZ udeležila spominske slovesnosti ob dnevu genocida. 

Slovenska vlada o uradnem obisku še ni objavila kakšnih informacij, je pa medtem nekaj fotografij na družbenem omrežju Twitter objavila predsednica Ugande Anita Annet Among in zapisala, da za sodelovanje med Ugando in Slovenijo obstaja izjemen potencial. 

Urška Klakočar Zupančič
Novice Klakočar Zupančičeva ob obisku zavetišča posvojila mačko

Ne spreglejte