SiolNET. Novice Svet
1,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajsko podjetje zaposlene sililo piti urin in jesti ščurke

1,37

termometer

Ščurki ščurek
Foto: Thinkstock

Vodilne v kitajskem podjetju v mestu Guizhou so aretirali, potem ko so se v javnosti pojavile informacije, da tam zaposlene silijo piti urin in jesti ščurke. Zaposlene, ki niso izpolnili ciljev prodaje, so tudi pretepali.

Policija je ukrepe proti vodilnim v podjetju, ki se ukvarja s prenovo domov, sprožila, potem ko so se pojavili posnetki, na katerih je mogoče videti delavce, ki jih pretepajo s pasovi in ki morajo piti rumeno tekočino. Na družbenih omrežjih pa so se ob posnetkih pojavili zapisi, da morajo zaposleni v primeru neizpolnitve zadanih ciljev tudi jesti ščurke.

Primer s ščurki med kitajskimi delavci ni osamljen

Tri menedžerje podjetja so zaradi teh incidentov aretirali in jih pozneje obsodili na zaporne kazni. To je le zadnji primer krutosti, ki so jim podvrženi zaposleni v nekaterih kitajskih podjetjih.

V preteklosti so mediji poročali o primeru, v katerem so morali zaposleni klofutati drug drugega, s čimer naj bi dosegli večjo motivacijo. Poročali so tudi o delavcih, ki so se morali, za krepitev vezi v podjetju ali kot kaznovanje, plaziti po ulicah ali poljubljati koše za smeti.

Tokrat je po družbenem omrežju Weibo zakrožil posnetek, na katerem je mogoče videti zaposlenega, ki ga, obkroženega s sodelavci, bičajo s pasom. Na drugih so zaposleni, ki pijejo rumeno tekočino iz plastičnih kozarcev in se medtem držijo za nosove.

Ščurki ščurek Trendi Osijek preplavili ščurki

Poleg so objavljeni tudi posnetki zaslonov, na katerih naj bi bile grožnje menedžerjev zaposlenim, da bodo morali jesti ščurke, če se bodo slabo odrezali. Po poročanju medijev so delavce poleg tega sramotili in jih kaznovali s pitjem vode iz stranišč ali kisa in z britjem glave.

Povrhu vsega pa podjetje delavcem že dva meseca ni izplačalo plač, zato so se ti bali, da bodo, če bodo spregovorili o krutostih, ostali brez denarja.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • dejan1 / 07.11.2018. ob 13:17 +1 0

    Kitajska brezobzirno osvaja svet. Brez bomb, kot nasprotno skušajo Amerikanci, a brez naporov, ki vključujejo tudi taka ponižanja, ne gre. Malo za šalo, kakšen požirek urina in dobro rejen ščurek tudi kakšnemu našemu menedjerju ne bi škodil :).

    +1 0
delitve: 21
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin